Champions League blijft calvarietocht voor Club: 0 op 12 na nipt verlies in Porto

Photo News
Voor Club Brugge blijft de Champions League een calvarietocht. Blauw-zwart speelde in Porto een verdienstelijke partij, maar finaal verlieten de West-Vlamingen 'Estádio do Dragão' alweer zonder punten. Nul op twaalf luidt na vier groepsduels het harde verdict. Na de 0-0 in Kopenhagen-Leicester is Club ook mathematisch uitgeschakeld voor de achtste finales van het kampioenenbal. Leicester leidt met 10 punten, Porto is tweede (7 punten) en Kopenhage derde (5 punten). Op papier kan de derde plek en een ticket voor de Europa League nog wel voor Club.

Nochtans had het niet zover hoeven te komen als de Spaanse ref Alberto Undiano Mallenco overduidelijk handspel van Torres in de zestienmeter had opgemerkt. Zo werd Club voor rust een strafschop onthouden en stond het wat later aan de overzijde 1-0. André Silva kopte via de schouder van Pina raak. Kort voordien strandde een vrije trap van Torres op het doelhout. Brugs gevaar bleef voor rust beperkt tot een poging van Wesley, door Casillas alert uit zijn linkerbenedenhoek gedoken.

Limbombe en later Vanaken werden ingebracht om de stootkracht op te drijven, kansen leverde het Club nauwelijks op. Integendeel, het was Butelle die met een knappe voetreflex zijn team behoedde voor de voortijdige knock-out. Ook enkele counters eindigden voor FC Porto telkens in 'net niet'. Een kwartier voor tijd speelde 'MPH', netjes in de tribune tussen algemeen manager Mannaert en voorzitter Verhaeghe, zijn laatste troefkaart uit: José Izquierdo. Niet de Colombiaan, maar de ongelukkige Pina had dé kans op de gelijkmaker aan de voet. Casillas voorkwam met een verbluffende reflex een eerste Brugs succesje.

Hoe onze chef voetbal Stephan Keygnaert de wedstrijd in Porto beleefde, kan u lezen in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar twee euro.

Ruud Vormer baalt na de nieuwe nederlaag van Club.
Photo News Ruud Vormer baalt na de nieuwe nederlaag van Club.
Tomas Pina speelde een ongelukkige rol bij het doelpunt van André Silva.
Photo News Tomas Pina speelde een ongelukkige rol bij het doelpunt van André Silva.
Photo News
Dion Cools krabt zich voor het hoofd.
BELGA Dion Cools krabt zich voor het hoofd.