"Niet iedereen heeft 350 tot 400 euro per maand om een kot te huren. Als je hen een kot kan aanbieden aan een sociaal tarief, wordt studeren aantrekkelijk”, zegt Vera Jans (CD&V).
Volledig scherm
"Niet iedereen heeft 350 tot 400 euro per maand om een kot te huren. Als je hen een kot kan aanbieden aan een sociaal tarief, wordt studeren aantrekkelijk”, zegt Vera Jans (CD&V). © Xavier Piron / Photonews

CD&V pleit voor sociale studentenkoten

Om iets te doen aan het tekort aan studentenkoten, stelt CD&V-parlementslid Vera Jans voor om sociale huisvestingsmaatschappijen te betrekken bij het aanbieden van ‘sociale studentenkoten’. “Sociale studentenkoten kunnen voor jongeren het verschil maken tussen wel of niet gaan studeren”, zegt het parlementslid.

 1. Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoedelijk om een transmigrant”
  Gistel/Middelkerke

  Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoede­lijk om een transmi­grant”

  Op de E40/A18 in Gistel is vrijdagnacht een persoon overleden bij een ongeval. Het slachtoffer werd volgens het Brugse parket aangereden door meerdere voertuigen en stierf ter plaatse. “Vermoedelijk gaat het om een transmigrant”, klinkt het. Volgens burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey (Open Vld) gaan in de buurt van de parking van Westkerke op korte termijn werken van start die de situatie er veiliger moeten maken.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.