Exclusief voor abonnees

Cathy Berx, de vrouw die een hele provincie op avondklok zet: "Ik heb zelf moeite met macht. Wie ben ik om dromen aan diggelen te slaan?”

Cathy Berx
Klaas De Scheirder Cathy Berx
Wie dacht dat gouverneurs een overbodige salonjob hebben, piept nu wel even anders. Cathy 'No Mercy' Berx (51) hakte er stevig in met haar Covid-rampenplan voor Antwerpen. De pasionaria op baskets, de kleine rebel. "Ik doé dit niet graag. Ik heb zelf een moeilijke relatie met macht. Ik moest als kind vijf keer van school veranderen wegens te opstandig."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronald Cardinald

  Ja nadat ze met gezinnetje mooi op vakantie is geweest in Oostenrijk

 • Romana Crabbe

  Mensen doen nog maar 1 ding de dag van vandaag " kijken naar anderen of ze hun mondmasker wel (goed) ophebben ! Gaat dit zo 4 weken (en langer zo zijn ?) Denk aan de tijd die nog komt ná corona . Veel kans dat niemand nog spreekt tegen elkaar !

 • gerrit defreyne

  Het zijn de vrouwen die als ze het kunnen het ook zullen redden. Cathy Berckx en An Maertens zijn vrouwen met ballen. Beiden afkomstig uit de CVP stal maar jammer genoeg weggepromoveerd. Dergelijke figuren missen we in de huidige politieke situatie, net als een figuur als Frank Vandenbroucke. Ze zijn dun gezaaid maar ze bestaan. Zelfs nu in hun huidige posities kunnen ze beleidsbepalend zijn. Maar wat nog meer doorslaggevend is, ze kunnen levens redden. Daarom alle steun aan hen!

 • Jenny Janssens

  Ze had Antwerpen in volledige lockdown moeten zetten en de landelijke gemeenten in de provincie die 0 besmettingen hebben gerust laten!!!

 • Eric Raes

  Dit is precies iemand die de verantwoordelijkheid neemt, de rest van de regering zitten maar naar elkaar te kijken, niemand durft iets zeggen terwijl de cijfertjes ongelooflijk stijgen, de avondklok zou in heel het land moeten gebeuren, de meeste winkels sluiten toch om 18u