Illustratiebeeld. Waals minister-president Elio Di Rupo op bezoek in Pepinster. (28/07/2021)
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Waals minister-president Elio Di Rupo op bezoek in Pepinster. (28/07/2021) © Photo News

Carl Devos. Zoals corona leert de watersnoodramp dat een sterke overheid nodig is. Onze overheid is vooral groot en zwak

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

75 reacties

 • marcel cloots

  2 maanden geleden
  Uitleggen kan ik ook mijnheer de politoloog maar welke partij en/of politiekers gaan inleveren, het aantal parlementsleden verminderen, inleveren, cumul van tientallen mandaten, loon in plaats van parlementaire vergoedingen, prachtige pensioenen op par-time prestaties betalen enz.
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Van een liegende Vlaamse regering hebben wij gelukkig geen last, hoogstens van vergeetachtigheid, wat de eerste tekenen van dementie kunnen zijn.
 • Guido Verlinden

  2 maanden geleden
  Nog een bewijs dat de Waalse regering de mensen beliegd.!
 • JOOST Vandesteene Joost

  2 maanden geleden
  Wanneer komt zoals in Engeland met de Brexit een volksraadpleging met de beslissende vraag wie in ons land BELGIE nog gediend is met de miljarden verslindende separatistische fantasietjes van onze postjes beschermende, meer dan overtollige en hierdoor besluiteloze politiekers. Vergaderen en kleurmatige compromissen zoeken in plaats van met vereende krachten samen de koe bij de horens te kunnen pakken.België kan enkel bij allen samen een welvarend land blijven.
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Iemand die z'n verantwoordelijkheid ontwijkt is een lafaard. Of onschendbaar!
 1. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”
  186

  Bouchez over behoud van belasting­voor­deel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzet­ten?”

  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.