Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Didier Lebrun & Philip Reynaers

Carl Devos: “Waar blijven die voor onze welvaart o zo noodzakelijke hervormingen?”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

42 reacties

 • Lieven tanghe

  11 maanden geleden
  We zijn een land van sukkelaars en profiteurs , niet meer , niet minder .
 • Ferdinand Nuyts

  11 maanden geleden
  De Vivaldi partijen zijn allemaal bezig met hun job veilig te stellen na 2024.
 • Emi Hergersberg

  11 maanden geleden
  waarom "moeten" we nog gaan stemmen als alles boven ons hoofd beslist wordt ? als er ministers aangesteld worden die niet eens op een lijst hebben gestaan ? schijndemocratie waarin de elite in een ivoren toren woont. De enige hervorming die er komt zijn nieuwe belastingen.
 • DIRK VAN DESSEL

  11 maanden geleden
  Geen enkele partij die opkomt voor de billijke belangen behartiging van onze gepensioneerde medemensen, geen enkele !
 • katleen dierckx

  11 maanden geleden
  Tot de middenklasse behorend heb ik al vele jaren de overtuiging dat geen enkele van de huidige politieke partijen mij vertegenwoordigt. Er zijn partijen die duidelijk voor de zelfstandige gaan. Er zijn partijen voor de wimpers en zieken, er zijn partijen voor de mensen die tegen immigratie zijn enz. Maar er is geen enkele partij die opkomt voor de doorsnee werkende man. GEEN ENKELE!
 1. Aanklager vordert 12 jaar cel voor arts die liefdesrivale met insulinespuit wilde doden: “Een IQ van 130, maar door haar groot zelfbeeld kan ze niet om met afwijzing”
  PREMIUM

  Aanklager vordert 12 jaar cel voor arts die liefdesri­va­le met insuline­spuit wilde doden: “Een IQ van 130, maar door haar groot zelfbeeld kan ze niet om met afwijzing”

  Tot tweemaal toe drong een arts-specialist (46) uit Pelt in mei 2019 met een kap over het hoofd, handschoenen en mondmasker binnen in de woning van haar liefdesrivale in Rekem. Ze gaf zelf toe dat ze daarbij ook een injectienaald en ether bij zich had. Dat ze enkel met haar slachtoffer wilde praten, geloofde de aanklager niet. “Toen haar verliefdheid niet beantwoord werd, koos ze voor de meest extreme oplossing”. De verdediging ging zwaar in de tegenaanval.
  Genk, Pelt, Lanaken, Tongeren
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.