Premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de persconferentie na afloop van het Overlegcomité. (05/03/2021)
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de persconferentie na afloop van het Overlegcomité. (05/03/2021) © AFP

Carl Devos: “Het is alsof we elke morgen op dezelfde dag wakker worden”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl

18 reacties

 • Johnny Michiels

  1 maand geleden
  Er is maar een oplossing, werp ze buiten "alle" regeringen en begin opnieuw met 1 regering verkozen door het volk! Diegene met de meeste stemmen word premier en vormt de regering samen met de 2,3,4de enz met evenveel noordelijke en zuidelijke en Duitstalige zonder poespas en een maximum van 30 ministers die verstand moeten hebben van hun bevoegd mandaat dus veel nieuwelingen!
 • van den eeden maria

  1 maand geleden
  Duidelijk uw vriendjes zeker Bervoets. Wacht maar tot ze cht iets moeten beslissen.
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 maand geleden
  nu focust men op de corona , maar wat gaat deze regering doen na de corona, dan moeten er beslissingen genomen worden , iets wat ze tot nu toe niet heeft moeten doen buiten de corona maatregelen ( die ook op niets trekken ).
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Gezien de penibele omstandigheden waren de maatregelen die genomen werden de laatste drie à vier maanden de juiste. De coronacijfers zijn na de piek controleerbaar en redelijk laag gebleven, zeker in vergelijking met de ons omringende landen. Bovendien is er toch nog een redelijke vrijheid gebleven, waren de winkels open en kon er in verschillende sectoren nog gewerkt worden. Meer kon men echt niet verwachten in afwachting van de vaccins.
 • robrecht Peeters

  1 maand geleden
  Devos mag zijn haren verliezen niet zijn Belgische anti-Vlaamse streken
 1. 1.300 baby’s in Brazilië bezweken aan gevolgen van coronavirus: “Ik wilde test voor mijn zoon, maar dokter stuurde me wandelen”
  5

  1.300 baby’s in Brazilië bezweken aan gevolgen van coronavi­rus: “Ik wilde test voor mijn zoon, maar dokter stuurde me wandelen”

  De sterftecijfers hebben een nieuwe piek bereikt, maar dat is niet de enige opvallende vaststelling in Brazilië. Sinds de start van de epidemie zijn er volgens de BBC ook al 1.300 baby’s bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Lerares Jessika Ricarte weet helaas hoe die pijn aanvoelt: zij verloor haar eenjarige zoon nadat een dokter weigerde een coronatest uit te voeren. Twee maanden later is Lucas aan MIS-C overleden, een zeldzame complicatie van het virus waarbij de hartspier ontstoken raakt. De kinderziekte werd ook al verschillende keren in ons land vastgesteld.
 2. Daarom moest het Overlegcomité ingrijpen: GEMS-rapport toont hoe het gesteld is met onze motivatie, onze nauwe contacten én of ze nog eens een hand of zoen krijgen
  PREMIUM
  5

  Daarom moest het Overlegco­mité ingrijpen: GEMS-rap­port toont hoe het gesteld is met onze motivatie, onze nauwe contacten én of ze nog eens een hand of zoen krijgen

  In hun advies aan het Overlegcomité - dat onze redactie kon inkijken - waarschuwden de GEMS-experten voor de tanende motivatie bij de bevolking. Zo schetsen ze de stijgende evolutie van het aantal knuffelcontacten tijdens de afgelopen maanden. Uit de laatste bevraging bleek dat 41 procent van de mensen - en dat is vermoedelijk nog een onderschatting - geen of totaal geen geloof meer hechtte aan de aanpak van de afgelopen weken, door de duur van de crisis en het gebrek aan een coherente strategie. “Die is er nu wel, al blijft het onlogisch dat de kappers eerst openen.”
 1. De cocaïnedealer en zijn klanten: “Bij de advocaten lever ik aan huis, ook na de avondklok”
  PREMIUM

  De cocaïnedea­ler en zijn klanten: “Bij de advocaten lever ik aan huis, ook na de avondklok”

  “Advocaten hebben het liefst een thuislevering, die willen in Borgerhout niet worden gezien.” Aan het woord is een Antwerpse drugsdealer van amper 21, die elke maand 200 gram coke dealt en op elke gram 12 euro winst maakt. Zijn leven bestaat uit wantrouwen, schrik en gevaar. Elke dag is het maar te hopen dat de politie niet aan zijn deur staat. De dealer en zijn klanten: de laatste etappe in de cocaïneroute.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterstevoren spelen?
  Play
  Popquiz

  Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterste­vo­ren spelen?

 2. Nood aan vakantie? Stap samen met Cath Luyten door Grand Central Terminal in New York!
  Play
  Onze man in New York

  Nood aan vakantie? Stap samen met Cath Luyten door Grand Central Terminal in New York!