Meyrem Almaci benadrukte zó overvloedig dat alleen zij had beslist om er voortaan meer voor haar dierbaren te zijn, dat de argwaan groeide. Gretig bevestigden kleine zinnetjes van partijgenoten, op fluistertoon: "Het is een defenestratie. Het is van moeten".
Volledig scherm
PREMIUM
Meyrem Almaci benadrukte zó overvloedig dat alleen zij had beslist om er voortaan meer voor haar dierbaren te zijn, dat de argwaan groeide. Gretig bevestigden kleine zinnetjes van partijgenoten, op fluistertoon: "Het is een defenestratie. Het is van moeten". © Belga

Carl Devos. Groen mist schwung, sprankel, goesting, vreugde. Creativiteit die autoloze zondagen overstijgt

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de  Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

50 reacties

 • Marc Baeyens

  12 maanden geleden
  Als we de sprookjesretoriek van Calimero Almaci moeten geloven is er maar één partij die alles weet en doet wat goed is voor ons land. Wanneer gaan men daa
 • DIRK VAN DESSEL

  12 maanden geleden
  Groen ziet te "Groen" achter de oren om consequent aan politiek te doen. Met de Groene ossewagens, fakkels en tondeldoos terug naar Bokrijk.
 • stefan meues

  12 maanden geleden
  Groen is een bedrieglijke partij met bedenkelijke partijfinanciering. Haar beleid is vooral anti-westers gericht. Met loze slogans als “auto weg” en “kerncentrales dicht” boort ze heel onze economie in de grond, zet ze de belgen die hun facturen betalen (en dus geen gratis nutsvoorzieningen krijgen) voor blok en beliegt ze onze (nog) naïeve jongeren. Groen heeft wezenlijk nog nooit iets voor het milieu gedaan dat verschil maakt. Ze hebben een heel ander verborgen maatschappelijk agenda.
 • Pieter Verhulst

  12 maanden geleden
  Groen had het vooral van jonge idealistische kiezers. Nu jongeren beginnen beseffen dat ze door alle groene maatregelen geen eigen woning meer kunnen kopen,, vallen ook deze kiezers weg.
 • Dominique Sertin

  12 maanden geleden
  Toch hoedje af groen, om iemand die amper iets zinnigs te zeggen heeft zoals onze huidige minister van energie zo vaak openbaar te laten communiceren.
 1. RECONSTRUCTIE. Twee ‘behulpzame burgers’ overmeesteren mogelijke bommenlegger in Antwerpen, maar worden zelf opgepakt
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Twee ‘behulpzame burgers’ overmeeste­ren mogelijke bommenleg­ger in Antwerpen, maar worden zelf opgepakt

  Twee ‘behulpzame burgers’ hebben afgelopen nacht een mogelijke nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout. De twee mannen zagen een verdachte man ‘toevallig’ passeren en verwittigden de politie. Drie Nederlanders die mogelijk een bomaanslag probeerden te plegen, werden opgepakt. Maar later ook de behulpzame burgers zelf. De twee zijn familie van een jongeman die vorige week betrokken was bij een steekpartij in een snackbar. Een reconstructie.
  Antwerpen, Borgerhout
 2. Yorick (47) heeft niet lang meer te leven en gaat nog zoveel mogelijk eten in toprestaurants: “In mijn extra time wil ik genieten”
  PREMIUM

  Yorick (47) heeft niet lang meer te leven en gaat nog zoveel mogelijk eten in toprestau­rants: “In mijn extra time wil ik genieten”

  “Mijn toekomst is niet rooskleurig, maar de dagen die me resten probeer ik in te kleuren zoveel als kan.” De Limburgse topfotograaf Yorick Jansens (47) is ongeneeslijk ziek en leeft in extra time. Maar op zijn ‘laatste culinaire roadtrip’ langs de beste restaurants in de Lage Landen maakt hij er samen met zijn vrouw Isolde het beste van. “Twee maand geleden kreeg ik geen hap meer door mijn keel en zie me hier nu zitten. Lekker tafelen is mijn beste medicijn.”