Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © Belga

Carl Devos: “Deze week heeft wonden geslagen. Die zijn in september niet genezen. Er is te ver gegaan”

Net voor het zomerreces beleefde Vivaldi haar lelijkste dagen. Ze is nu officieel een kibbelkabinet. In Michel I deden Vlaamse partijen elkaar de das om, in De Croo I verzuren vooral de Franstalige partijen even vakkundig de coalitie. De claim van deze regering, dat ze positief in samenhorigheid werkt, klinkt nu zelfs arrogant.

58 reacties

 • Steven Van Camp

  1 jaar geleden
  Een bedenkelijk schouwspel toch van de eco-socialisten , waar CD&V en Open VLD voor plooien. Het eigenbelang (behoud postjes) en het eigen groot gelijk , tesamen met de angst voor de kiezer, blijkt het enige te zijn dat deze Vivaldi coalitie nog lijkt te verenigen.
 • Georges Baert

  1 jaar geleden
  Dan moet ge daaruit uw conclusies trekken meneer Mahdi, en niet anderen beginnen te beschuldigen. Mea maxima culpa
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Patrick Decock, 3 onafhankelijke studies (waaronder 1 van KU Leuven) hebben het over 6,5 miljard euro. Zeg eens uit welke duim u die overige 3,5 miljard euro zuigt. Dat is namelijk niet duidelijk!
 • Ingrid Beerlandt

  1 jaar geleden
  Nu duidelijk dat de Walen regeren in België en Vlaanderen hiervoor ieder jaar 10 miljard moet betalen. Gevolg is dat Vlaanderen zich stilaan de rug toekeert naar Wallonië, het is erg dat de media en onze Vlaamse politiekers dat tegen houden.
 • François Nuyts

  1 jaar geleden
  Een beleid voeren is hier zo goed als onmogelijk geworden . De ene durft niet en de andere kan of mag niet .
 1. Verrassende namen op lijst van invloedrijkste personen binnen Europa: naast Vladimir Poetin werd ook Brusselse minister verkozen
  4

  Verrassen­de namen op lijst van invloed­rijk­ste personen binnen Europa: naast Vladimir Poetin werd ook Brusselse minister verkozen

  De Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt is door het politieke magazine ‘Politico’ uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen van Europa. De Russische president Vladimir Poetin en de Schotse premier Nicola Sturgeon zijn ook terug te vinden in de ranglijst van het vakblad. Van den Brandt wordt omschreven als een politica die bekend staat om haar “competentie” en “heldere communicatie”.
 1. INTERVIEW. Binnenlandminister Annelies Verlinden wil lessen trekken uit watersnood: “Soms word ik ‘s nachts wakker en denk ik: wat kan ik nog meer doen?”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Binnenland­mi­nis­ter Annelies Verlinden wil lessen trekken uit watersnood: “Soms word ik ‘s nachts wakker en denk ik: wat kan ik nog meer doen?”

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil de hele aanpak van de watersnood tegen het licht houden - inclusief het sluiten van de Civiele Bescherming-kazernes. Maar ze wil vooral de blik op de toekomst richten: de heropbouw, zonder taboes. "Het zou ondoordacht zijn om nieuwe huizen te bouwen waar ze nu zijn ingestort." We vragen haar hoe zij terugkijkt op de ramp.