Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Belga

Carl Devos: “Deze demotiverende week was voor niemand goed. Tenzij voor antisysteempartijen en het wantrouwen”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

7 reacties

 • Steven Van Camp

  10 maanden geleden
  Het is al decennia duidelijk dat een federaal beleid zeer moeilijk lukt. Geef zoveel mogelijk bevoegdheden volledig aan de deelstaten , een land als Duitsland of Zwitserland bewijst dat het werkt.
 • Johan De Cauwer

  10 maanden geleden
  Ja goed, er is een Vlaams standpunt en er zijn talloze andere regeringen. Voor de goede vrede legt de meerderheid zich neer bij de wens van een minderheid. Dat is gewoon de geschiedenis van dit land.
 • Jan De Roeck

  10 maanden geleden
  Stop nu met 8 regeringen en 9 ministers van Volksgezondheid...Ik schaam me om Belg te zijn...
 • Peter Correwyn

  10 maanden geleden
  Je wordt niet geboren met een anti-politieke instelling. Dat groeit door het aanschouwen van decennialang geknoei door zakkenvullers die aan de kassa van de zelfbediening zitten. Een wereldstad met evenveel inwoners als ons landje wordt bestuurd door een burgemeester, niet door 6 regeringen.
 • Alexa Grieken

  10 maanden geleden
  Veel teveel ministers in dit land, veel te veel kabinetsmedewerkers. Schaf dat circus af en we besparen tien miljard per jaar. Is goed om de coronaschulden af te betalen.
 1. Biden corrigeert uitschuiver over Oekraïne na felle kritiek

  Biden corrigeert uitschui­ver over Oekraïne na felle kritiek

  President Joe Biden heeft donderdag beklemtoond dat elke overschrijding van de Russisch-Oekraïense grens door Russische troepen in zijn ogen "een invasie" betekent. En dat dit ernstige consequenties met zich mee zal brengen. Vicepresident Kamala Harris was al in de media verschenen om te zeggen dat de Verenigde Staten Rusland met zeer zware kosten en consequenties zal opzadelen, als president Poetin van Rusland een inval in Oekraïne beveelt.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Van Quickenborne pleit voor invoering "verminderde toerekeningsvatbaarheid"

  Van Quickenbor­ne pleit voor invoering "verminder­de toereke­nings­vat­baar­heid"

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) pleit voor de invoering van een "verminderde toerekeningsvatbaarheid". Die moet het mogelijk maken dat mensen met bijvoorbeeld een verslaving of psychische problemen, bij wie een grotere kans op recidive bestaat, zowel kunnen worden bestraft als een behandeling kunnen krijgen. Daarbij wil hij dat een terbeschikkingstelling indien nodig levenslang kan duren.
 2. Meer dan 93.000 retroactieve zonnepanelenpremies aangevraagd
  3

  Meer dan 93.000 retroactie­ve zonnepane­len­pre­mies aange­vraagd

  Al bijna 93.500 eigenaars van zonnepanelen hebben tot nu toe een retroactieve investeringspremie aangevraagd. Dat blijkt uit gegevens van het kabinet van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). De regeling kwam er nadat het Grondwettelijk Hof de virtueel terugdraaiende teller had vernietigd. Die gaf eigenaars van zonnepanelen ook met een digitale meter nog recht op het oude systeem met een terugdraaiende teller en een prosumententarief. Als compensatie voor de vernietiging werkte de Vlaamse regering de retroactieve investeringspremie uit.