Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © Photo News

Carl Devos: “De voorstelling van het loonakkoord opende een rekening. De vastberadenheid om die in komende dossiers te effenen is groot”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

6 reacties

 • Walter Wouters

  1 maand geleden
  Behalve de militairen, waarvan er 20000 soldaten te weinig zijn in België volgens de NAVO in vergelijking met de andere lidstaten, hebben we veel te veel ambtenaren in vergelijking met het buitenland...
 • Willy De Backer

  2 maanden geleden
  Ze blijven onbekwaam en durven niets veranderen om hun postjes veilig te stellen,binnen kort meer ambtenaren dan werkvolk!Hoog tijd om de boel eens grondig uittemesten en een grote besparing uit te voeren!Belastingen omlaag!
 • Helene Van der Heyden

  2 maanden geleden
  Een regering die met geld smijt hun kabinetten enorm hebben uitgebreid en die ons besparingen opleggen.Geven met één hand terugpakken met andere.Worden recht gehouden door covidcrisis.
 • Leon Van Vaerenbergh

  2 maanden geleden
  Personeelstekort...met ongeveer 500.000 ambtenaren waarvan ruim 150.000 teveel als je de aantallen vergelijkt met de ons omringende landen.
 • Erik Jacobs

  2 maanden geleden
  Lastenverlagingen zouden beter zijn voor de koopkracht van de mensen en de economie. Wij worden zogezegd vertegenwoordigd door mensen die geen geld kunnen beheren.
 1. Al bijna honderd dode schildpadden aangespoeld na scheepsramp voor kust van Sri Lanka

  Al bijna honderd dode schildpad­den aange­spoeld na scheeps­ramp voor kust van Sri Lanka

  Nog één en nog één en nog één. De teller van dode zeedieren die aanspoelen na de scheepsramp voor de kust van Sri Lanka blijft oplopen. Inmiddels zijn naast vele vissen ook al bijna honderd karkassen van schildpadden gevonden, er zijn ook al een dozijn dolfijnen aangespoeld. Zelfs een blauwe vinvis die honderden kilometers noordelijker aanspoelde, kan waarschijnlijk in verband worden gebracht met de immense vervuiling door de ‘X-Press Pearl’.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 3. INTERVIEW. Premier De Croo maakt de tussenbalans op: “De verantwoordelijkheid kruipt onder mijn vel”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Premier De Croo maakt de tussenba­lans op: “De verantwoor­de­lijk­heid kruipt onder mijn vel”

  “We zijn over de top van de col”, voelt premier Alexander De Croo. Optimisme is een morele plicht voor de liberalen, maar er gloort hoop aan de horizon. De vaccinatiecampagne heeft wind in de zeilen. En vandaag heropenen de terrassen, zo herwinnen we ook weer wat meer vrijheid. Tijd voor een terug- en vooruitblik. “Neen, niet elke maatregel voelde voor iedereen 100% eerlijk aan. Maar we moesten de circulatie van het virus verminderen.”