Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Roos Koole

Carl Devos. De pensioendiscussie verdient inhoudelijk debat en uitgewerkte voorstellen

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

14 reacties

 • gustaaf van bever

  1 jaar geleden
  Pensioen. privé Alleenstaande , 45j gewerkt : 60% van berekend pensioen. Gezinshoofd 75 % . Min natuurlijk nog heffingen. Sterf je, is er een herberekening ( ?? ) voor echtgenote. Sterft je echtgenote..is dat pensioentje verdwenen.. En spaar nog maar een beetje, afrekening belastingen komt meestal nog wat happen.
 • Vera Bres

  1 jaar geleden
  een goed en overdreven groot pensioen is alleen voor politici , ze hebben goed voor zichzelf gezorgd .De werkende man/vrouw staat in de kou en he was het spreekwoord weer ? wie dicht bij het vuur zit warmt zich het best !!! dus dat doen Politici .
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Het is een nobel streven om de minimumpensioenen op te trekken maar men kan het verleden niet corrigeren en men kan dit niet realiseren door een rechte lijn te trekken. Gelijkgestelde jaren door brugpensioen, werkloosheid, ziekteverloven enz. lopen voor de voeten van mensen die wel 45 jaar gewerkt hebben en krékes aan datzelfde minimumpensioen geraken. En toch zal het moeten gebeuren.
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  800 900 € pension voor wie niet gewerkt heeft, ik heb 52 jaar gewerkt voor 1400€ pension...! heb ik voor 500 € 52 jaar gewerkt hallo. dat is 9.60 € per gewerkt jaar.
 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  Hadden ze het geld dat we bijgedragen hebben voor ons pensioen beheerd als een goede huisvader in plaats van het door ramen en deuren buiten te smijten dan had iedereen nu een mooi pensioen. Goede initiatieven zoals het zilverfonds zijn leeggeroofd door onze eigen regering om de vriendjes te plezieren.