Cardioloog Thierry Wauters pleit voor de invoering van een 'immuunpaspoort', maar viroloog Steven Van Gucht vindt dat geen goed idee.
Volledig scherm
Cardioloog Thierry Wauters pleit voor de invoering van een 'immuunpaspoort', maar viroloog Steven Van Gucht vindt dat geen goed idee. © RV/PhotoNews

Cardioloog pleit voor ‘immuunpaspoort’, Steven Van Gucht schiet voorstel af

CoronavirusEen Brusselse cardioloog pleit voor de invoering van een ‘immuunpaspoort’: een document dat mensen die immuun zijn of gevaccineerd, privileges geeft. “Anders heeft het geen zin dat mensen zich laten vaccineren”, zegt hij. “Dat is onzin”, reageert viroloog Steven Van Gucht. Hij legt uit waarom een ‘immuunpaspoort’ geen goed idee is.

 1. Pieter lijdt aan een chronische verkoudheid: “Je ziet mensen voortdurend denken: ‘Die heeft sowieso corona’”
  PREMIUM

  Pieter lijdt aan een chronische verkoud­heid: “Je ziet mensen voortdu­rend denken: ‘Die heeft sowieso corona’”

  ‘Hatsjoe!’ Wie had ooit gedacht dat dat geluid of die van een kuch of gesnotter zo’n taboe zou worden. Verkoudheden lijken wel de nieuwe luizen. Pieter (28) kan ervan meespreken. Hij kampt al jaren met een chronische verkoudheid, waardoor hij momenteel veel afkeurende blikken krijgt. “Alsof ik een insect ben dat je het liefst zo snel mogelijk de kamer uit wil.” Uiteraard moeten we voorzichtig blijven, maar psychologen pleiten ook voor minder angst. “Onze angst om niet besmet te raken is nefast voor onze levenskwaliteit, zo erg zelfs dat depressies om de hoek loeren.”
 2. Onderzoek toont aan: faillissement legt ook grote druk op gezin en vrienden
  PREMIUM

  Onderzoek toont aan: faillisse­ment legt ook grote druk op gezin en vrienden

  De kost van een faillissement is niet enkel in geld uit te drukken. Uit nieuw onderzoek van de universiteiten van Leuven en Gent blijkt dat moeilijkheden in het bedrijf voor bijna de helft van de ondernemers ook een negatieve impact hebben op de band met familie en vrienden. Ook de zaak van Ronald ging failliet door corona: “Eigenlijk heb ik mijn privéleven al een jaar of zeven ‘on hold’ staan”.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance