Buurman vermoord koppel aangehouden

Verdachte Ronald J. (foto vtm)
Verdachte Ronald J. (foto vtm)
De Hasseltse onderzoeksrechter heeft de 38-jarige Ronald J. aangehouden op verdenking van moord op Shana Appeltans en Kevin Paulus. De buurman heeft nog geen bekentenissen afgelegd. "De onderzoeksrechter heeft hem uitgebreid verhoord en vond voldoende aanwijzingen voor zijn betrokkenheid bij de dubbele moord", zei parketmagistraat Erwin Steyls.

De aanhouding gebeurde gisteravond al toen de buurman in zijn woning werd meegenomen voor verhoor. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Hasselt.

"Na de aanhouding van de man heeft de federale politie verder onderzoek gedaan in en rond het huis van de verdachte. Dat heeft geleid tot een aantal sporen, die verder onderzoek vergen. Daaruit moet blijken of de man al of niet effectief als dader in aanmerking komt voor de dubbele moord", aldus Steyls.

Alle registers opengetrokken
Het Hasseltse gerecht trok alle registers open voor het onderzoek naar de dubbele moord en daarom ging vandaag een grote groep speurders aan de slag in de Gemengde Brigadestraat in Loksbergen. Het feit dat het DVI-team van de federale politie aanwezig is, wil niet zeggen dat er specifiek naar lichamen gezocht wordt. De speurders van het DVI-team hebben immers de nodige expertise voor een onderzoek, dat in Loksbergen vereist is, luidt het. Rond 17 uur is men gestopt met de speurtocht. De lokale politie had de straat de hele dag afgezet om nieuwsgierigen op afstand te houden.

Shana Appeltans en Kevin Paulus werden zaterdagochtend doodgeschoten. Hun lichamen lagen in de witte Opel Corsa van Paulus, die in brand werd gestoken in de Rozedelstraat aan de E314 in Halen.

Doorbraak
Gisteren kwam er plots een doorbraak in het onderzoek nadat een huiszoeking plaatsvond in de woning van buurman Ronald J., die voor verhoor werd meegenomen. De man is leraar technisch tekenen in een school in Herk-De-Stad.

Over een mogelijke link met de zaak Annick Van Uytsel gaf het parket van Hasselt vandaag geen informatie omdat dat onderzoek in handen is van het parket in Leuven. (belga/sps)

BELGA