Wanhopige Afghanen proberen toegang tot de luchthaven van Kaboel te krijgen.
Volledig scherm
Wanhopige Afghanen proberen toegang tot de luchthaven van Kaboel te krijgen. © via REUTERS

Bus met door België geëvacueerden tegengehouden door taliban: daarbij zijn schoten gelost

Een bus met mensen die door België tijdens een geheime operatie uit Kaboel geëvacueerd werden, is woensdagochtend vlak bij de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad tegengehouden aan een controlepost van de taliban. Daarbij werden schoten gelost. Uiteindelijk zijn de inzittenden van de bus nooit op de luchthaven geraakt. Vier andere bussen raakten wel op de luchthaven.

32 reacties

 • Georges Baert

  2 maanden geleden
  Een Taliban met verstand. Ik vraag mij waarom dat vliegveld nog in handen is van de Amerikanen? Als ze zogezegde vluchtelingen willen evacueren dat ze dan zelf doen naar Amerika erop hun kosten, à 2.600€ per zogezegde vluchteling, vol pension, gratis advocaat, gratis reizigers doorheen Amerika, gratis taalles en nog zakgeld erboven op, zoals in onze woonzorgcentra
 • PETER PERMENTIER

  2 maanden geleden
  Nu achteraf blijkt dat deze info over de aanslag een zoveelste farce was en is. Mijn vraag is hoe hou je een hysterische opgefokte menigte in bedwang, met lief te vragen "hou jullie kalm" de hysterie is alom aanwezig en de doden die er gevallen zijn, is door de daden van die samen gedrumde personen ze vertrappelen elkaar om toch maar naar hier te komen. Dus een logisch handelen is er niet bij. En de Taliban nu in een slecht daglicht stellen is ook van de pot gerukt, wie blokkeert hun 2 miljard?
 • Danny Steritmis

  2 maanden geleden
  In het grootse geheim,maar dit op televisie komen becommentariëren en proberen te scoren dan de operaties nog aan de gang zijn,dit moest gevolgen hebben,van blunder gesproken deze kan tellen.
 • André Van Laethem

  2 maanden geleden
  Veel van diegene die daar daar een evacuatie moeten krijgen zouden daar niet meer mogen zijn ofwel mogen ze hier niet zijn. Men is weer Wir schaffen das aan het spelen.
 • Jan vanderwallen

  2 maanden geleden
  Nu dacht ik echt dat de Taliban doetjes waren, tot nu toe hebben ze toegekeken doe het westen aan braindrain deed. Niet dus, zoveel geduld hebben ze nu ook weer niet.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?