Bulgaar die "voor de sport" jacht maakt op vluchtelingen riskeert celstraf

De 29-jarige Bulgaar gaat er prat op dat hij met zijn handlangers Syrische vluchtelingen samendrijft en vernedert langs de Turks-Bulgaarse grens.
Facebook De 29-jarige Bulgaar gaat er prat op dat hij met zijn handlangers Syrische vluchtelingen samendrijft en vernedert langs de Turks-Bulgaarse grens.
Een zelfverklaarde premiejager die te paard en met quads jacht maakt op vluchtelingen riskeert tot vier haar cel. De 29-jarige Bulgaar Dinko Valev, over wie we in april al berichtten, staat aan het hoofd van een groep jagers die langs de Bulgaars-Turkse grens vluchtelingen uit Syrië onderschept. Valev ziet zijn jacht als "een sport" en stelt dat elke vluchteling een potentiële jihadist is.

Even leek het er zelfs op dat Valev steun kreeg van de Bulgaarse overheid, gezien hij de hand had weten te leggen op amfibievoertuigen van het leger. Video's waarop te zien is hoe Valev en zijn handlangers vrouwen en kinderen samendreven en ze dwongen om met hun gezicht naar beneden in de modder te gaan liggen, wekten de woede van mensenrechtenactivisten.

Rassenhaat
Het Bulgaarse parket onderzoekt nu of het de man kan vervolgen wegens overtredingen van de wet op rassenhaat. Volgens het parket moedigden Valev en zijn trawanten discriminatie aan en verspreidden ze rassenhaat tegen vluchtelingen.

Rijkdom
Het parket wil van Valev ook vernemen hoe hij op de rug van zijn mensenjacht buitengewoon rijk is geworden. Op sociale media pronkte Valev recent nog met zijn nieuwe Mercedes S coupé en dankte hij zijn aanhangers "om dit mogelijk te maken".

"Zonder fans is een man niets. Ik hou van jullie, want zonder jullie werkt het niet", schreef Valev. Aangenomen wordt dat de man aan zijn bekendheid enkele lucratieve deals overhield. Zo werd hem ruim 77.000 euro geboden om deel te nemen aan de Bulgaarse versie van 'Big Brother'.

Facebook