Getty Images/Johner RF
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Johner RF

“Buitenspelen is ook als man van 50 jaar heerlijk”: actieve spelletjes helpen tegen stress, zeggen experts

Kinderen spelen om te leren, maar ook voor volwassenen is het goed om af en toe te spelen. Het helpt tegen stress, verbindt en leert je omgaan met emoties. “We worden er vrijer van.” Voor deze spelletjes ben je nooit te oud.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Zowel Oekraïne als Rusland claimt controle over Lysytsjansk

  Zowel Oekraïne als Rusland claimt controle over strategi­sche stad Lysyts­jansk

  Zowel de Russen als de Oekraïners claimen de strategisch gelegen Oost-Oekraïense stad Lysytsjansk onder controle te hebben. Dat meldt de BBC. Oekraïne stelt dat zijn troepen zwaar onder vuur liggen, maar houdt vol dat de laatste grote stad in de oostelijke regio Loehansk nog niet is ingenomen. Door Rusland gesteunde separatisten zeggen echter dat ze met succes de stad zijn binnengetrokken en het centrum hebben bereikt.