Zwitsers postkaartje komt na vijftig jaar aan op bestemming

In Zwitserland is een postkaartje na bijna vijftig jaar op zijn bestemming aangekomen. Het kerstkaartje werd in 1965 in Ibach in het kanton Schwyz verstuurd. Nu, vijftig jaar later, is het kaartje aangekomen in Illgau, dertien kilometer verder. Dat bericht nieuwsagentschap ATS.

De zoon van de inmiddels overleden bestemmeling kreeg het licht vergeelde kaartje met een afbeelding van een boeket bloemen maandag in de bus. Hoewel het kaartje gefrankeerd was, moet de ontvanger nog port bijbetalen.

Het postkaartje bleef goed bewaard, enkel het ouderwetse handschrift had hem vreemd geleken, zegt de zoon. Toen hij de datum op het kaartje zag, werd het hem duidelijk: het dateerde van 16 december 1965. Een boer uit het dal richtte het aan een boer in de bergen. Beiden zijn inmiddels dood. In het schrijven beloofde de afzender dat hij vier jonge dieren naar de bergweide zou brengen. Bovendien wenste hij de ontvanger "gezegende Kerstmis" toe en een goed nieuwjaar.

Het is een raadsel waarom het zolang duurde om het kaartje op zijn bestemming te krijgen, zegt de post. Er kleefde een postzegel op van 0,10 Zwitsere frank. Omdat dit naar de huidige tarieven te weinig is, moet de ontvanger nog 0,84 frank bijbetalen. "Misschien wacht ik daar ook vijftig jaar mee", zegt de zoon.