Ga naar de mobiele website
^ Top

Zwitsers hotel vraagt joodse gasten om te douchen voor het zwemmen

Twitter
In Israël is een polemiek losgebarsten over een Zwitsers hotel dat expliciet aan joodse gasten vraagt om eerst een douche te nemen alvorens het zwembad te betreden.

Het Aparthaus Paradies in de Zwitserse Alpen had aan de inkom van het zwembad een affiche opgehangen die zich specifiek richtte tot joodse mannen, vrouwen en kinderen. De directie nam dat initiatief nadat ze een klacht had ontvangen over twee joodse meisjes die zonder voorafgaande douche in het water waren gesprongen.

Koosjere diepvriezer
Daarnaast had de directie ook een affiche met een boodschap voor de joodse gasten bevestigd aan de diepvriezer van het hotel. Joodse gasten mogen de diepvriezer gebruiken om koosjer voedsel te bewaren, maar via de affiche wordt hen gevraagd enkel op welbepaalde momenten de diepvriezer te betreden.

"Hotel van de haat"
Een gast nam foto's van de affiches en plaatste ze op sociale media, waar het hotel meteen in het oog van de storm kwam te liggen. Viceminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotolevy eiste meteen officiële excuses voor deze "antisemitische daad" en het Centrum Simon Wiesenthal vroeg aan de Zwitserse minister van Justitie om over te gaan tot sluiting van "het hotel van de haat".

"Beetje naïef"
Het hotel heeft de affiches inmiddels verwijderd. De directrice zit verveeld met de zaak, maar ontkent antisemitische sympathieën. "We hebben momenteel heel veel joodse klanten en ik merk op dat sommigen niet eerst een douche nemen voor het zwemmen. Aangezien andere gasten me vroegen iets te doen, heb ik een beetje op een naïeve manier deze affiche gemaakt. Ik had me beter gericht tot alle klanten van het hotel", erkende ze in de krant Blick.

Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken deelde vandaag alvast mee dat Zwitserland tegenover de Israëlische ambassadeur heeft bevestigd dat het land "racisme, antisemitisme en alle vormen van discriminatie veroordeelt".
20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • hafi boul

  Domme Hotel je kan toch gewooneen affiche met vermelding verplicht douche dan zwemmen . Alsof dat iedereen in die hotel wel properder zijn pffff

 • wim rooyakkers

  Tijdens het schoolzwemmen,is het verplicht je af te spoelen}douchen}voor je in het zwembad gaat.en thuis gaan we ook onder de douche.of moet daar nu een ander woord voor gezocht worden.

 • Kansarax Buda

  Wat een smerige affiche als je weet wat de betekenis van "de douche" was tijdens woii.. die hotel zou men moeten sluiten.

 • dirk belis

  Hier moet dat ook.maar ze hadden inderdaad beter een affiche gemaakt waar opstaat dat iedereen het moet doen. Was zeker niet slecht bedoeld.

 • Elle Devee

  Ze hadden wel beter een bordje gehangen waarop IEDEREEN verzocht werd langs de douche te passeren. De meeste mensen die het eich kunnen vetoorloven gaan zich wel elke dag douchen. Maar je kunt dat toch wel moeilijk gaan controleren. Dus gewoon iedereen effe langs de douche. Zo moeilijk is dat toch niet. Wordt bij ons in het zwembad ook gevraagd

Meld een bug