Zwitser opgepakt die mogelijk betrokken is bij moord op Scandinavische toeristen

Gisteren werd in Kopenhagen een wake gehouden voor beide Scandinavische meisjes. Een van hen kwam uit Denemarken, de andere uit Noorwegen.
AFP Gisteren werd in Kopenhagen een wake gehouden voor beide Scandinavische meisjes. Een van hen kwam uit Denemarken, de andere uit Noorwegen.
De politie in Marokko heeft in Marrakesh een Zwitser opgepakt die mogelijk betrokken is bij de moord op twee Scandinavische toeristen, die in het Atlasgebergte in Marokko dood werden aangetroffen. Dat melden gerechtelijke bronnen.

De Zwitser woont in Marokko, heeft ook de Spaanse nationaliteit en zou volgens de politie een "extremist" zijn. Hij zou de andere verdachten les hebben gegeven in nieuwe technologieën en hen hebben opgeleid bij schietoefeningen.

In de moordzaak van de twee Scandinavische toeristen zijn eerder al dertien arrestaties verricht. Vier mannen zitten vast op verdenking van de moord op de twee vrouwen en nog eens negen verdachten werden opgepakt omdat ze banden zouden hebben met de vier hoofdverdachten.

De lichamen van de slachtoffers, een 24-jarige Deense studente en een 28-jarige Noorse vrouw, werden midden december aangetroffen op 10 kilometer van Imlil, een klein dorpje in de Hoge Atlas, aan de voet van de 4.167 meter hoge berg Toubkal. Volgens de Marokkaanse autoriteiten hadden de twee "sporen van geweld door messen" aan hun hals. De Marokkaanse politie pakte deze week in Marrakesh vier verdachten op. Volgens de autoriteiten hebben ze alle vier banden met terreurgroep IS.

Lees ook: Speurders reconstrueren wat ‘lone wolves’ deden in dagen voor onthoofding Scandinavische toeristes
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  Een "Zwitser" die ook de Spaanse nationaliteit die in Marokko woont...goed geprobeerd, zo dom zijn we niet...Is gewoon een Marokkaan met uiteraard een Spaanse nationaliteit (zoals zovelen) die ooit eens aan de Zwitserse nationaliteit is geraakt maar om duistere reden terug in Marokko woont...

 • Jef Heffens

  Dat verhaal van die "lone wolves" is een vergelijkbaar verzinsel van links net zoal het verhaal van Rudy Vranckx dat jongeren bij ons op het internet radicaliseren. Radicalisering gebeurt in familiekring en directe vriendenkring op basis van de originele Koran. Rudy Vranckx heeft die originele Koran blijkbaar nog niet gelezen.

 • Johny deman

  Dit waren vreselijke marteldoden, op film opgenomen, in een georganiseerde terroristische aanslag op het westen, en op vrouwen in het bijzonder.

 • Luc Vandeplas

  Lone Wolves waren het zeker hé?

 • Peter Janssens

  Tot zover dus het broodje aap over de "lone wolves". Wanneer gaan ze in de media doorhebben dat de mensen slimmer zijn dan ze denken?