Zwerm sprinkhanen overspoelt Las Vegas

Dit beestje overspoelt momenteel Las Vegas.
AP Dit beestje overspoelt momenteel Las Vegas.
Een indrukwekkende zwerm sprinkhanen heeft zijn intrek genomen in Las Vegas. Hoewel de insecten niet schadelijk zijn voor mens en omgeving vergelijken verschrikte inwoners op Twitter de situatie met een scène uit een horrorfilm. Hier en daar wordt zelfs verwezen naar de Bijbelse passages over de voortekenen van een nakende apocalyps. Wetenschappers waarschuwen dat de sprinkhanenplaag mogelijk nog enkele weken zal aanhouden.

De Trimerotropis pallidipennis is een veelvoorkomende woestijnsoort, “niets om zich zorgen over te maken”, zegt Jeff Knight, wetenschapper op het gebied van insecten. Volgens Knight zijn de insecten geen drager van ziekten, bijten ze niet en waarschijnlijk zullen ze ook geen schade veroorzaken aan het gebladerte. 

Volgens de wetenschapper doet het fenomeen zich wel vaker voor wanneer de regio een natte winter of lente heeft gekend. De insecten groeien eerst in aantal in het noorden van Arizona en beginnen dan hun migratie in noordelijke richting, waarbij ze ook het zuiden van Nevada aandoen.

De sprinkhanen worden aangetrokken door helwit ultraviolet licht, wat verklaart waarom ze 's nachts zo prominent aanwezig zijn in het gokmekka. Wie de sprinkhanen op een afstand wil houden, doet er goed aan om zijn verlichting aan te passen, suggereren de autoriteiten.

Het kwam de laatste dertig jaar zo'n vier à vijf keer voor dat een dergelijke zwerm sprinkhanen zich van Las Vegas meester maakt, blijkt uit weergegevens. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Een bron van proteïne. Mijn hond eet ze als een snack. Nog liever dan de hondenbrokken.

  • HUGO COOLSAET

    Trump zal wel de noodtoestand afkondigen en een reuzenet plaatsen aan de grens.

  • Danny De Graeve

    De plaag uit de bijbel waarschijnlijk en een teken van rhe end of day's