Zweet op voorhoofd verraadt Belg met vier kilo speed en duizenden euro's cash in auto

De vier zakken zaten verstopt in een subwoofer die achterin de auto lag.
Politie De vier zakken zaten verstopt in een subwoofer die achterin de auto lag.
Langs de A16 bij het Nederlandse Breda is gisterenavond een Belg aangehouden. Hij had meer dan vier kilo speed in zijn bestelbus. In het voertuig lag ook 6.300 euro cash verstopt: in een subwoofer achterin. De 22-jarige verdachte wordt verdacht van witwassen.

Dat meldt de politie. Agenten zetten de auto van de man uit het Henegouwse Beloeil, vlakbij de Franse grens, rond 21.00 uur die avond aan de kant. Hij reed namelijk veel te hard over de snelweg. Het viel de medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op dat de Belg direct erg zenuwachtig was. Het zweet liep volgens de politie van zijn voorhoofd.

Bij inspectie van de laadruimte troffen de agenten een laptophoes vol geld aan. “Dit gaf het vermoeden van witwassen. Daarna werden in een zekeringskastje en in een jas nog twee bundels briefgeld aangetroffen. De man had in totaal 6.290 euro bij zich, waarvoor hij desgevraagd geen plausibele verklaring had.”

4,3 kilo speed

Nadat de 22-jarige man vastzat op het cellencomplex in Breda, vonden agenten nog eens vier plastic zakken met amfetamine. In totaal ging het om 4,3 kilo van deze harddrug, die doorgaans speed wordt genoemd. “De vier zakken zaten verstopt in een subwoofer (een soort luidspreker, red.) die achterin de auto lag.”

De man zit nog vast. Zijn auto, drugs en geld zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van het geld en de drugs.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Prosper Van Toedeloe

    Wat een dommerik. Als je zoiets doet is het toch logisch dat je net niet probeert op te vallen. Dat doe je niet door veel te snel te rijden.

  • Jef Dewilde

    Dat is 3 jaar geledennook gebeurd met de man die een cheque had opgegeten resultaat hij loopt nog steeds vrij rond

  • José Gonzales

    Proficiat aan de politie.