Zweedse moeder sloot haar kinderen 10 jaar lang op

Twitter
De politie in Zweden heeft een vrouw aangehouden die haar drie kinderen jarenlang opgesloten hield. De gevangen kinderen zouden volgens de krant Kvällsposten tegen buren hebben gezegd dat ze al meer dan tien jaar niet naar buiten waren geweest. De drie zijn inmiddels volwassen en werden gisteren door de politie bevrijd.

In Zweden is een 59-jarige vrouw opgepakt die ervan verdacht wordt haar drie dochters jarenlang te hebben opgesloten. Dat meldt de plaatselijke politie vandaag. Zweedse media spreken zelfs over een tien jaar durende gevangenschap.

Agenten gingen poolshoogte nemen bij het appartement. Een van de 'kinderen' wist eerder te ontsnappen uit het appartement en had aan een buur gevraagd om hulp met het inschakelen van de politie. Daarbij vertelde de vrouw dat zij en haar zussen al meer dan tien jaar opgesloten zaten, niet naar school gingen en ook niet naar de dokter. "Ze kon nauwelijks alleen stappen", zo deelde een van de buurtbewoners ook mee aan de krant Aftonbladet.

De vrouw wilde de kinderen weghouden bij de vader, aldus Zweedse media vandaag. De vrouw zou zelfs speciaal een aantal keer verhuisd zijn. Ook het contact met andere mensen uit de buurt werd angstvallig vermeden. "De gordijnen waren er altijd dicht en we hebben nooit lawaai uit het appartement gehoord", zo deelde nog een buurtbewoner mee aan het blad. Toen de vader het nieuws hoorde, zou hij in tranen zijn uitgebarsten. Hij was sinds het einde van de jaren negentig op zoek naar zijn kroost.

De vrouw en de drie dochters worden ondervraagd door de politie.