Zweedse militair komt om bij gruwelijk tankongeval tijdens manoeuvres met Britse en Amerikaanse troepen

Beelden van de legeroefening ‘Northern Wind’ momenteel in Zweden.
Photo News Beelden van de legeroefening ‘Northern Wind’ momenteel in Zweden.
Een Zweedse soldaat is omgekomen tijdens internationale militaire oefeningen nabij Överkalix in Zweden. Samen met onder meer Amerikaanse en Britse troepen nemen Zweedse militairen daar deel aan legeroefening ‘Northern Wind’, toen het gisteren plots misging. Een soldaat werd overreden door een tank.

Zo’n 10.000 militairen uit Zweden, Finland, Noorwegen, de VS en het Verenigd Koninkrijk houden van 18 tot 27 maart oefeningen in Zweden, als training in barkoude omstandigheden.

Het Zweedse leger maakte aanvankelijk gewag van een “ernstig ongeval” tijdens de internationale ‘war games’ in het noorden van het land. Later raakte bekend hoe de militair, afkomstig uit de Jamtland-regio, concreet het leven had gelaten; overreden door een CV90-legertank. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden enkel de dood van het slachtoffer vaststellen. 

In totaal zouden negen soldaten betrokken zijn geweest bij het incident, maar niemand anders raakte gewond. Er is een onderzoek ingesteld.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric Rooms

    Heb mijn legerdienst gedaan in 1970. Ben tijdens manoeuvres geraakt door een kogel in mijn hals. Kon op slag dood geweest zijn. En er zou geen haan naar gekraaid hebben in de media. Toen werd dat als normaal aan genomen...!