Zweedse auteur Per Olov Enquist overleden

Facebook/RV
De Zweedse schrijver Per Olov Enquist, bekend om zijn historische romans, is op 85-jarige leeftijd overleden. Dit heeft de familie van de auteur bevestigd aan de Zweedse kranten Dagens Nyheter en Aftonbladet en de Deense krant Politiken. Enquist overleed zaterdagavond na een lange ziekte.

Enquist behoorde met werken als ‘Het bezoek van de lijfarts’, Een ander leven’ en ‘Blanche en Marie’ tot de bekendste Zweedse schrijvers. Hij ontving verschillende prijzen. Met name ‘Het bezoek van de lijfarts’ uit 1999 viel internationaal in de prijzen.
De auteur had een hartafwijking en kreeg in 2016 een beroerte, zoals hij twee jaar later in een interview met de Zweedse radio vertelde.
“P.O. Enquist is dood. Bedankt voor fantastische leeservaringen, slimme gedachten en inspirerende bijdragen aan het debat”, schreef de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde zondagochtend op Twitter.

Lees ook: Lettervreter? Deze reeksen mogen niet ontbreken in je boekenkast
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.