Zweden verliest zeventien mensen bij vliegtuigcrash en “staat klaar om te helpen”

AP
Zweden zegt dat bij de crash van het Oekraïense vliegtuig bij Teheran zeventien mensen met banden met Zweden zijn omgekomen. Het gaat om zeven mensen met het Zweedse staatsburgerschap en tien anderen met een verblijfsvergunning in het Scandinavische land.

"Ze waren allemaal iemands kind, klasgenoot, vriend of collega. Mijn gedachten zijn bij de families", zegt minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde. “We eisen dat het incident snel, onpartijdig en transparant wordt onderzocht. Zweden staat klaar om te helpen”, schrijft de minister op Twitter. 

Het Zweedse identificatieteam zou samenwerken met de Iraanse en Oekraïense autoriteiten bij het identificeren van de slachtoffers. “We hebben momenteel geen idee hoelang dat werk zal duren”, klinkt het in een persbericht.  

Vliegverkeer opgeschort 

Voorlopig worden alle vluchten tussen Stockholm en Teheran opgeschort, meldt Reuters. Eerder beslisten al verschillende luchtvaartmaatschappijen om niet langer boven Iran te vliegen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Van Cleemput

    Een snel, transparant en onpartijdig onderzoek? Vergeet het, de ganse site wordt momenteel met bulldozers omgelegd. Dit is Iran. Geen Westers land.