Zwarte vrouw krijgt racistische verwensingen naar het hoofd geslingerd tijdens vlucht Ryanair

Op sociale media circuleert een video waarop te zien is hoe een zwarte vrouw racistisch wordt bejegend door een medereiziger tijdens een vlucht van Ryanair. Een andere passagier filmde het incident dat nu voor veel ophef zorgt.

De video werd eergisteren opgeladen op YouTube, Facebook en Twitter. Het voorval zou zich hebben afgespeeld tijdens een vlucht van Barcelona naar Londen. Uit de beelden blijkt dat een woedende man net voor het opstijgen aangeeft niet naast de zwarte vrouw te willen zitten. Hij begint te schelden en noemt haar een “ugly black bastard”. De man dreigt ermee dat hij haar anders wel naar een andere zitplek zal duwen.

Praat niet tegen mij in een buitenlandse taal. Jij domme, lelijke koe

Woedende passagier tijdens vlucht Ryanair

Elk wederwoord van de 77-jarige vrouw uit Londen wordt onthaald op een nieuwe scheldpartij. “Praat niet tegen mij in een buitenlandse taal. Jij domme, lelijke koe.” Een andere passagier probeert de boel te sussen, maar de boze man weet van geen ophouden en trekt uiteindelijk zelfs aan het langste eind. Hij mag op zijn plaats blijven zitten, terwijl de vrouw ergens anders moet gaan zitten. Tevreden zegt hij tegen de crew: “Het is prima zo, ze is weg.”

Summiere reactie Ryanair

Maar op sociale media krijgt dit racistische voorval nog wel een staartje. Mensen zijn niet alleen totaal niet te spreken over het incident op zich, maar ook over de reactie van de prijsvechter die te wensen overlaat. Zo roert ook BBC-presentator Jeremy Vine zich op Twitter: “Als dit Ryanair is, dan moeten ze uitleggen hoe dit walgelijke racistische gedrag van deze man ertoe kan leiden dat de vrouw elders moet gaan zitten”.

Ryanair heeft op Twitter laten uitschijnen dat de maatschappij op de hoogte is van de video en het incident heeft gemeld bij de politie van Essex. “Het is nu aan de politie, daarom kunnen we er verder niet op reageren”, klinkt het.

De dochter van de vrouw vertelde aan de ‘Huffington Post’ dat ze nooit meer met Ryanair zal vliegen. “Indien een zwarte passagier zich op die manier had gedragen, dan had men onmiddellijk de politie gebeld en was die reiziger meteen van boord gehaald”, meent ze.

Twitter/YouTube98 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Richard Kerkhofs

  Ondertussen is het voor iedereen duidelijk en is dit een geval van racisme dat in elk geval strafbaar is en waarvoor die passagier van boord kon gehaald worden. Dit is een slecht voorbeeld die opnieuw enkelen zal inspireren om dit walgelijk gedrag te vergoeilijken.

 • Marcel Bontinck

  Als je denkt dat vliegen duurder maken de oplossing is ben je mis Lode.Wanneer ik van het vliegtuig stap wat vrij regelmatig gebeurt en ik door de business class naar de uitgang ga denk ik steeds dat ik een varkensstal passeer.

 • Gerry Cle

  Onbegrijpelijk dat die man niet uit het vliegtuig werd gezet. Die crew moet op het matje geroepen worden. Hopelijk gaat het parket hem een gepaste straf geven en wil geen enkele vliegtuigmaatschappij dit varken nog meenemen. (tenzij in de bagageruimte tussen de andere dieren)

 • Sobek Wessels

  Zulke idioten zijn een schande voor de Mensheid ! En Ryan Air is nu wel de Laatste maatschappij waarmee ik zou vliegen ik betaal nog liever het dubbele bij een andere maatschappij ! Van die Zotten zouden ze een levenslang Vliegverbod moeten geven !!

 • Marie-Anne Vermeersch

  Beseft die man eigenlijk wel hoe zielig hij is.