Zware sneeuwval in Griekenland: honderden automobilisten zitten hele nacht vast

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Zware sneeuwval heeft grote delen van Noord- en Midden-Griekenland veranderd in een winterlandschap. 

De staatstelevisie (ERT) meldt dat honderden automobilisten afgelopen nacht vast stonden in een enorme file ongeveer 100 kilometer ten noorden van Athene. Meerdere vrachtwagens waren op deze belangrijke noord-zuidas op de ijzige wegen gestrand. Het probleem kon pas in de vroege ochtend worden opgelost.

"We wilden kerstmis vieren in ons dorp in Noord-Griekenland en zaten hier meer dan zes uur vast op de snelweg', zei een automobilist aan de Griekse radio. "Nu rijdt het weer langzaam." De verkeerspolitie legde voor de komende 48 uur een rijverbod voor vrachtwagens op de snelwegen op.

Er waren ook problemen met het luchtverkeer. Vanwege de sneeuwstorm moesten twee vluchten uit Brussel en Lissabon uitwijken naar het eiland Kos.

Veel landelijke wegen in het centrum van Griekenland waren vandaag alleen met sneeuwkettingen begaanbaar. De zeldzame kans op een witte kerst in Griekenland ziet er volgens prognoses van meteorologen goed uit voor de heuvelachtige en bergachtige regio's in het midden en noorden van het land.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter geens

  Was dat weer maar bij ins hier !!

 • Ramon Simon

  Zou leuk zijn als we in eigen land wat extremer weer hadden. Dan moet een mens zich voorbereiden, en wie voorbereid is kan lachten met wie niet voorbereid is.

 • Jan Boden

  Hoog tijd om meer CO² in de lucht te pompen of deze ijstijd valt niet meer te stoppen. Trump had weeral gelijk.

 • Alex Wellens

  Hmm, was de aarde niet aan het opwarmen?

 • guido vermeyen

  Zie wat er gebeurt om zonder winterbanden te rijden....goed kijken !