Zware celstraffen voor beramen "massaslachting van onschuldige burgers” tijdens kerst 2016 in Melbourne

Hamza Abbas, Ahmed Mohamed en Abdullah Chaarani.
AP Hamza Abbas, Ahmed Mohamed en Abdullah Chaarani.
Drie mannen zijn in Australië veroordeeld tot jarenlange celstraffen omdat zij drie jaar geleden tijdens de kerstperiode aanslagen wilden plegen in Melbourne. 

Ahmed Mohamed (27) en Abdullah Chaarani (29) moeten 38 jaar de cel in, Hamza Abbas (24) werd veroordeeld tot 22 jaar. Het drietal zou banden hebben met terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De mannen wilden zelfgemaakte bommen gebruiken en hadden het onder andere gemunt op een treinstation en een kerk.

Rechter Christopher Beale zei dat de drie mannen, die in Australië zijn geboren, een "massaslachting van onschuldige burgers" hadden gepland. Volgens Beale zou dat voor hen een "glorieuze handeling" zijn geweest.

De Australische politie ontdekte de plannen door het afluisteren van telefoongesprekken. Ook werden e-mails en sms-berichten onderschept.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • julien de meulder

  aan onze rechters ziet is naar de straffen in Australië dit is nog maar voor het beramen dan een eventuele aanslag. chappau voor deze rechters Daar kan dat wel hier niet?

 • Anita Billen

  Ge zou voor minder ze zwartstraffen geven die moesten nooit meer vrij komen. Hier een voorbeeld stellen .

 • Lucien Mertens

  Goed zo Australië, daar zijn ze hier in Europa net iets te slap voor...

 • Carlo Verstappen

  Levens lang, sterven in de gevangenis zou de juiste straf geweest zijn voor het drietal.

 • Simone en Raymond Vercauteren-Cornelis

  Dat is wat anders dan hier die 5 jaartjes niet!