Zware brand in chemische fabriek in Texas

In Conroe, in de Amerikaanse staat Texas, is vrijdagnamiddag in een chemische fabriek een zware brand uitgebroken, die werd gevolgd door verschillende ontploffingen. Dat melden de Amerikaanse media. Niemand raakte gewond.

De eerste ontploffing in de DrillChem-fabriek vond plaats rond 16.40 uur plaatselijke tijd (23.40 uur Belgische tijd). De brandweer stelde een veiligheidszone in van meer dan 3 kilometer (2 mijl), maar die werd weer opgeheven van zodra de meer dan 50 brandweerlieden het vuur na een tweetal uur onder controle hadden. De omwonenden werd ook aangeraden hun ramen en deuren gesloten te houden en de de airconditioning af te zetten.

Er was niemand meer aanwezig in het bedrijf toen de brand uitbrak. Er vielen dan ook geen gewonden, aldus CEO van het bedrijf Brandon Hayes. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

DrillChem produceert benodigdheden voor de chemische industrie, zoals afdichtingsproducten en smeermiddelen. Er zijn geen berichten over chemische gassen die zijn vrijgekomen.