Zware aardbeving voor kust van Panama en Costa Rica, maar schade “beperkt”

Earthquake.usgs.gov
De kusten van Costa Rica en Panama zijn gisteren iets voor middernacht (lokale tijd) getroffen door een zware aardbeving. Volgens het Duitse geologische instituut in Potsdam (GFZ) had de beving een magnitude van 6,3. 

Het epicentrum lag in de grensregio tussen beide landen. Over de diepte lopen de cijfers uiteen. Het GFZ spreekt over een diepte van 41 kilometer, het Amerikaanse geologische instituut USGS heeft het over 26,2 kilometer. 

USGS waarschuwde voor wellicht “aanzienlijke schade”, maar stelde later dat “de impact in principe relatief beperkt moet zijn.” Er zijn niet meteen berichten over slachtoffers. Vlakbij het epicentrum van de aardbeving waren er wel stroomonderbrekingen.

In San José, de hoofdstad van Costa Rica, konden inwoners de aardbeving goed voelen. In appartementen en winkels vielen voorwerpen op de grond.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luz Maria Johnson Meersman

    In Panama vulkaan gebied voelde sterk en er is geen elektriciteit in bepaalde gebieden

  • Febe Chapin

    Een 7 of een 8 of hoger is een zware aardbeving. 6 is een aardbeving, 1 dat je goed kunt voelen.

  • Sébastien Bo

    Panama zou geboycot moeten worden, het is een land waar alle multinationals en cruiseschepen zich vestigen voor geen belastingen te moeten betalen.