Zware aardbeving schrikt zuidwesten van Turkije op: 23 lichtgewonden

De schade bleef gelukkig beperkt.
AP De schade bleef gelukkig beperkt.
23 mensen zijn lichtgewond geraakt bij de aardbeving die de stad Denizli in het zuidwesten van Turkije trof. Dat meldt het staatspersbureau Anadolu. De slachtoffers uit Denizli, Isparta en Afyonkarahisar werden in het ziekenhuis opgenomen. 

De aardbeving werd gevoeld tot in de toeristische badstad Antalya, ongeveer 231 kilometer ten zuidwesten van Denizli. De Amerikaanse geologische dienst USGS (US Geological Service) spreekt voorlopig van beving met een kracht van 5,8 op een diepte van 10 kilometer.

Verscheidene huizen werden beschadigd en één of twee woningen werden vernield, zei de burgemeester van Bozkurt. “We hebben burgers gewaarschuwd geen gebouwen binnen te gaan”, aldus Birsen Celik. Hij voegde er nog aan toe dat reddingsploegen naar afgelegen dorpen waren gestuurd om de schade op te meten. NTV toonde beelden van een dak dat neerstortte in een conferentiezaal.

Turkije ligt op verscheidene breuklijnen en werd in het verleden door verwoestende aardbevingen getroffen. In 1999 vielen er in Istanbul zelfs meer dan 17.000 doden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.