Zware aardbeving bij Papoea-Nieuw-Guinea met magnitude van 7,5

Archiefbeeld Papoea-Nieuw-Guinea
Shutterstock Archiefbeeld Papoea-Nieuw-Guinea
Papoea-Nieuw-Guinea is vandaag opgeschrikt door een zware aardbeving, die volgens de eerste berichten van het Amerikaans seismologisch instituut (USGS) een kracht had van 7,5. De beving deed zich voor op een diepte van 10 kilometer. Een half uur later werd vlak in de buurt nog een schok met een kracht van 5 geregistreerd.

Het epicentrum lag in zee, 45 kilometer ten noordoosten van de plaats Kokopo op het eiland Nieuw-Brittannië. Er is een tsunamiwaarschuwing gegeven. Kustgebieden in een straal van 1.000 kilometer moeten rekening houden met ongebruikelijk hoge golven. “Het was echt indrukwekkend en erg angstaanjagend”, zei Megan Martin, de manager van een vakantieresort in Kokopo, tegen persbureau AFP. “Hier lijkt er geen schade, maar we zijn nog bezig met controleren”.

Papoea-Nieuw-Guinea wordt vaker getroffen door aardbevingen. Vorige week nog vond er een beving plaats. Het epicentrum van de aardbeving met een magnitude van 7,2 bevond zich toen op een diepte van 127 kilometer nabij de noordrand van de Australische Plaat. Die bevat het Australische continent, Nieuw-Guinea, een deel van Nieuw-Zeeland en een deel van de Grote en de Indische Oceaan.

Vorig jaar jaar vielen 150 doden bij een aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea met een kracht van 7,5. Honderden gebouwen werden verwoest.

Papoea-Nieuw-Guinea opgeschrikt door een zware aardbeving.
EPA Papoea-Nieuw-Guinea opgeschrikt door een zware aardbeving.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.