Zwangere vrouw (25) neergestoken in Duits ziekenhuis: baby sterft, Afghaanse asielzoeker opgepakt

A mother is waiting for cesarean section at hospital.
Getty Images A mother is waiting for cesarean section at hospital.
Een 25-jarige zwangere vrouw is vrijdag neergestoken in het ziekenhuis in Duitsland waar ze verbleef. De vrouw overleefde de mesaanval, maar verloor haar kindje. De politie heeft een verdachte opgepakt. Het gaat om een 25-jarige Afghaanse asielzoeker.

De feiten vonden rond 18 uur plaats in Bad Kreuznach bij Mainz. De man was bij de Poolse patiënte op bezoek toen het plots tot een “gewelddadige discussie” kwam, meldt de politie. De man stak de vrouw meerdere keren en vluchtte weg.

De jonge vrouw liep levensbedreigende verwondingen op en moest een spoedoperatie ondergaan. Ze is ondertussen stabiel. Haar ongeboren baby kon niet gered worden en overleed aan zijn verwondingen.

De politie arresteerde kort na de steekpartij een verdachte in de buurt van het station. Het gaat om een Afghaanse asielzoeker van 25 jaar, bevestigt ze in Duitse media. Hij zou zichzelf hebben aangegeven.

Het motief voor de aanval is nog onbekend. Het is ook nog onduidelijk of de vrouw en de verdachte een relatie hadden, en of de man de vader was van het kind. 
De twintiger verscheen gisteren voor het gerecht en is aangehouden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van Frankrijk

  Hoe erg de feiten ook zijn: moord kan enkel in geval van voorbedachtheid. Tot dit niet bewezen kan worden blijft het (poging tot) doodslag of zelfs het toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Bijkomende moeilijkheid is dat het hier een ongeboren kind gaat dat wettelijk nog geen status heeft en wettelijk dus niet als een volwaardig mens kan beschouwd worden. Een kluif voor advocaten dus.

 • Sara Louagie

  Ocharme dat lief klein onschuldige baby'tje zo erg waarom konden ze het kleintje niet meer redden verschrikkelijk geen woorden voor

 • Joeri Haelen

  Als de baby dood is, dan is het toch moord?

 • Zakareya Ben Sellam

  Ik lees netgens in het artiekel " poging tot moord" wel " verdenking van moord", wat een duidelijk groot verschil is.

 • adam naaktgeboren

  Poging tot moord? En het ongeboren kind dat plots sterft?