Zwangere gevangene bevalt alleen in cel en wordt urenlang aan haar lot overgelaten

-
AP -
De Amerikaanse Diana Sanchez klaagt de stad Denver aan. De vrouw beviel vorig jaar in haar cel zonder enige hulp te krijgen van het personeel terwijl ze daar al meerdere malen om gevraagd had. Het gevangenispersoneel zou die noodkreten urenlang genegeerd hebben waardoor Sanchez er alleen voor stond.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe Sanchez het vijf uur uitschreeuwde van de pijn vooraleer ze op 31 juli 2018 haar zoontje op de wereld bracht. Sanchez zou vooraf om een ambulance gevraagd hebben die haar naar het ziekenhuis zou brengen, maar die kwam er niet. Volgens de ingediende klacht zou het personeel wel toegezegd hebben, maar wisten ze ook dat het nog uren zou duren vooraleer de hoogzwangere gevangene getransporteerd kon worden.

Een woordvoerder van het Denver Sherrif’s Department verklaarde aan verschillende media dat de gevangene in een medische afdeling van de gevangenis lag. Sanchez zou onder het toezicht gestaan hebben van een medisch team toen ze aan het bevallen was. Volgens Sanchez klopt daar niets van.  De enige ‘hulp’ die ze ontving, was het aangeven van een absorberend kussen dat ze via een doorgeefluik kreeg aangereikt. 

Brandweer

Na de zware bevalling moest de brandweer erbij worden gehaald omdat het persooneel niet over geschikt materiaal beschikte om de navelstreng door te knippen. Een verpleegster nam na de bevalling het kindje mee, en liet Sanchez alleen achter.  Volgens  het Denver Sherrif’s Department is de werkwijze inmiddels aangepast. Het is niet bekend waarom de vrouw gevangen zat.
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sandra Rademaker

  Door het kind bij de mama weg te halen creëer je een hechtingsstoornis en dat is een ramp voor het kindje. Uit ervaring weet ik dat een hechtingsstoornis een zwaar hypotheek is op een mensenleven dus aub kindje bij de mama laten onder begeleiding !

 • MYRTHE PASS

  Natuurlijk mag de baby mee genomen worden. Het gaat hier over een criminele moeder, die zo zwaar in de fout ging dat ze de gevangenis in moest. Zo iemand moet en kan geen kind opvoeden. Er zijn genoeg ouders, die geen kinderen kunnen krijgen en wel de juiste waarden en normen aan een kind kunnen meegeven.

 • Miel Meerschaut

  Iedereen heeft recht op medische zorg!

 • Pascal Claeys

  Dit is gewoon onmenselijk ! Eender welk persoon in nood of in dit geval iedere vrouw die moet bevallen heeft recht op medische hulp en assistentie. Inderdaad... ga jullie diep schamen !!

 • Jessica Haesevoets

  De baby meenemen en mama mag achterblijven?! Het idee alleen al. Verschrikkelijk dat ze zo is moeten bevallen. Zelfs in een ziekenhuis is dat een beangstigende gebeurtenis.