Zwaargewonden spoordrama Oss buiten levensgevaar

Een elektrische bolderkar werd op een spoorwegovergang in Oss gegrepen door een passerende trein. Vier kinderen kwamen om.
anp Een elektrische bolderkar werd op een spoorwegovergang in Oss gegrepen door een passerende trein. Vier kinderen kwamen om.
Het elfjarige meisje en de begeleidster die vorige week zwaargewond raakten bij het ongeval met een elektrische bakfiets op een spoorwegovergang in Oss, zijn buiten levensgevaar. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Dat meldt de politie.

Bij het ongeluk kwamen donderdagochtend vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) uit Oss om het leven. Ze zaten in een stint, die werd aangereden door een trein. 

Een elfjarig meisje uit Oss en een vrouw van 32 uit Heesch, de begeleidster van de kinderen, raakten zwaargewond. Beiden liggen nog altijd in het ziekenhuis, maar zijn dus nu buiten levensgevaar. Op een later moment wordt met ze gesproken.

Eerder vandaag bracht de politie al naar buiten dat het op dit moment nog te vroeg is om conclusies te trekken over de toedracht van het ongeluk. Het onderzoek bestaat onder andere uit het spreken met getuigen, onderzoek van de elektrische bakfiets en het bekijken van camerabeelden.

Steun

De familie van de 32-jarige begeleidster heeft via de politie iedereen bedankt voor de steun en hulp. "Hartverwarmend", laat de familie weten. "Onze gedachten gaan tegelijkertijd uit naar de andere gezinnen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen hen veel kracht toe."

Deze week wordt de Stichting Treinongeval Oss opgericht. Die gaat het geld beheren dat is opgehaald met een inzamelingsactie en een veilingactie. De stichting gaat ervoor zorgen dat het geld van die donaties op de juiste plek terechtkomt. De stichting beheert, en besteedt het geld. Op de teller van de ene actie stond dinsdag al ruim 240.000 euro.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Van der Jeught

  Mogen ze goed herstellen, we blijven wel heel droevig voor de andere kinderen.

 • Dick van Aggelen

  Het kind (11 jaar) en zeker de leidster zullen waarschijnlijk voor de rest van hun leven zwaar getraumatiseerd zijn. Ik wens ze alle sterkte toe.

 • sylvie verdonck

  De vraag is ook een beetje hoe ze eruit komen.

 • Ingrid Charlier

  Een beetje troost voor de ouders dat tenminste 1 kindje het overleefd heeft.