Zwaargewonde na brand op dak Trump Tower

Twitter
Op het dak van de Trump Tower op 5th Avenue in New York is vandaag brand uitgebroken. Volgens Amerikaanse media ging het om een kleine brand, veroorzaakt door een elektrische installatie. Nieuwszender CBS meldt, op basis van de brandweer, dat het vuur iets voor 7.00 uur 's ochtends (lokale tijd) is uitgebroken. De brandweer is ter plaatse en de omvang van de brand lijkt mee te vallen. Bij de brand is één zwaargewonde gevallen.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Aangenomen wordt dat het vuur ontstaan is in een schakelkast in het gebouw.

De Trump Tower, op Fifth Avenue in Manhattan, is eigendom van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook de privéwoning van Trump en zijn familie is in het torengebouw gevestigd. Maar op het moment van de brand bevond hij zich niet in het gebouw. Sinds zijn eedaflegging, bijna een jaar geleden, woont hij in het Witte Huis in Washington. 

Op beelden is te zien hoe rook opstijgt in hartje Manhattan. Brandweerlieden bestrijden het vuur onder meer vanop het dak. Het gebouw werd niet geëvacueerd. Volgens NBC News is het vuur inmiddels onder controle.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefan Nimmegeers

  Is dat ook fake news? Alles wat een nieuwszender uitbrengt is dat toch volgens ons genie.

 • Bo Deschutter

  Een torentje meer of minder, daar zal Trump niet van wakker liggen.

 • Frank Lateur

  Ook hier Fire and Fury blijkbaar! Trump ontsnapt er niet aan!

 • piet devlieger

  De Trump tower staat niet in brand. Er is een kleine brand geweest op het dak en die was binnen de kortste keren onder controle.

 • Guido Delrio

  Benieuwd op wie de grote genie de schuld gaat leggen....