Zussen kloppen op aanranders in Indiase bus

Screenshot YouTube
Twee vrouwen hebben in India drie mannen toegetakeld, omdat het drietal hen lastigviel en aanrandde in een Indiase bus. Amateurbeelden van het incident gingen afgelopen weekend viraal, melden Indiase media.

Op de beelden is te zien hoe de zusjes (22 en 19 jaar oud) met een riem en hun vuisten de aanranders te lijf gaan. Die hadden de vrouwen onvriendelijk behandeld en betast en ook smerige opmerkingen gemaakt tegen een zwangere vrouw.

Arrestaties
De zusjes verloren uiteindelijk de strijd: ze werden uit de bus gezet. De zwangere vrouw filmde alles en zette de beelden online. Dankzij de video konden de mannen worden opgepakt. De beelden tonen dat andere passagiers niet tussenkwamen.

Het incident past in een rij van eerdere zaken, waarbij Indiase mannen zich op publieke plaatsen vergrijpen aan vrouwen. In 2012 kwam er voor het eerst wereldwijd aandacht voor het probleem, toen een 23-jarige studente in een bus verkracht werd en fataal mishandeld. Vorig jaar zorgde de groepsverkrachting van een Zwitserse vrouw opnieuw voor wereldwijde verontwaardiging.

Hulplijn
Sindsdien is er een speciale hulplijn in het leven geroepen. Toen de zussen die lijn belden, beloofde de man die opnam om terug te bellen, waarna hij ophing. De vrouwen hoorden niets meer van de hulplijn.