Zus (12) wil niet mee met trein en verkiest autorit. Op parking verneemt ze dat haar broertje (8) onder trein is geduwd: “Haar wereld is ingestort”

Mensen leggen bloemen aan spoor 7 in het station van Frankfurt.
EPA Mensen leggen bloemen aan spoor 7 in het station van Frankfurt.
Maandag staan moeder (40) en zoon (8) op de trein te wachten met bestemming Oostenrijk. Ze zijn blijgezind want het belooft een leuke vakantie te worden. Ondertussen rijdt het dochtertje (12) mee met vrienden. Maar dan volgt er een telefoontje van de politie. Er wordt hen opgedragen om te stoppen aan de eerstvolgende parking. Daarna zou niets nog hetzelfde zijn.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op spoor 7 in het centraal station van Frankfurt kijkt een duo maandagmorgen reikhalzend uit naar hun vakantie. Het dochtertje is niet van de partij. Zij heeft geen zin in een treinreis en verkiest een rit met de wagen. Het meisje kan immers met vrienden meerijden. Zij opteren voor de auto omdat hun oude hond moeilijk mee te nemen is op de trein. In Oostenrijk zouden ze elkaar allemaal weerzien.

Maar dan komt Habte Araya (40) het spoor op gewandeld. Uit het niets duwt de man uit Eritrea moeder en zoon op de sporen net wanneer de hogesnelheidstrein het station komt binnenrijden. Hij probeert hetzelfde te doen met een 78-jarige vrouw, maar dat mislukt omdat ze zich kan verweren en valt op het perron.

De moeder is op de sporen beland, maar kan zich nog tijdig in veiligheid brengen door opzij te rollen. Haar zoontje kan ze niet meer redden. Araya heeft hem koelbloedig de dood ingeduwd.

AFP

Op dat moment zit het dochtertje nog nietsvermoedend in de wagen van de beste vriendin van haar moeder. Om 14 uur rinkelt de mobiele telefoon. Aan de andere kant van de lijn vraagt de politie om te stoppen aan de snelwegparking nabij Stuttgart. Twintig minuten later worden ze daar opgewacht door agenten en een psycholoog. Ze vernemen het verschrikkelijke nieuws. “Het meisje is ingestort”, vertelt een vriendin van de familie aan Bild. “Haar grootouders uit Leipzig zijn onmiddellijk afgekomen en bekommeren zich nu om haar.”

Habte Araya kan snel gevat worden in de buurt van het station. Hij wordt beschuldigd van moord en dubbele moordpoging.

AFP18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peggie Van Audenhove

  Verschrikkelijk voor die familie, zinloze daad van een duidelijk geestesgestoord persoon die de gastvrijheid van het land genoot en kijk wat hij ermee doet. Misschien al wat hier komt toegestroomd in Europa van ginderachter wat beter screenen en opvolgen?

 • Guy JACOBS

  Een 8jarig kind... Ik heb zelf een dochter van 8. Ik kan zelfs niet beginnen met zoiets in te beelden. Rust zacht engeltje..

 • Rudi Meeus

  Ik heb al veel meegemaakt en gezien, maar telkens weer breekt mijn hart als er een kind bij betrokken is !!! De dader zijn kinderen en vrouw in veiligheid brengen, deze persoon is geen mens !!!! Van uit mijn gebroken hart wens ik de nabestaande veel sterkte, moed, in de zware dagen die nog zullen volgen ( rouw prosses )

 • Elle Devee

  Zonder enige reden of aanleiding. Dat maakt het eens zo erg. Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats staan. Wat bezielt iemand die zoiets doet? Nietsvermoedende mensen een gruwelijke dood bezorgen. RIP

 • Vanessa Huysmans

  De mens stelt mij zo teleur.. hoe kan je je medemdns zoiets aandoen? Waarom? Alles kapot gemaakt voor die mensen. Zo gruwelijk.. ik weet niet meer waar het eindigd deze terreur. Mijn hart breekt telkens ik eraan denk en dan kijk iknaar mujn 8 jarige en pak hem.stevig vast...wij zijn het niet..oef.. maar die ander had het ook niet verdient! Zo erg, zo verschrikkelijk haatdragend zijn mensen. Ergste schepsel ooit.