Zuiden VS geteisterd door hevige regenval: Louisiana roept noodtoestand uit

Een overstroomde straat in New Orleans, Lousiana, als gevolg van het noodweer.
AP Een overstroomde straat in New Orleans, Lousiana, als gevolg van het noodweer.
Een tropische depressie boven de Golf van Mexico zorgt ervoor dat in het zuiden van de Verenigde Staten in korte tijd een grote hoeveelheid neerslag valt. In de staat Louisiana wordt meer dan 300 millimeter, met plaatselijke uitschieters tot zelfs 450 millimeter, regen verwacht. Die neerslag zorgt voor overstromingen en overlast, verwachten de autoriteiten.

John Bel Edwards, de gouverneur van Louisiana, heeft de noodtoestand afgekondigd. “De hele staat zal worden getroffen. Ik raad iedereen aan om alert te blijven. Neem deze dreiging niet lichtzinnig op", aldus Edwards in een boodschap op Twitter.

Een deel van het openbare en economische leven is al tot stilstand gekomen. Meteorologen verwachten dat de depressie, waarvan de kern nu nog 200 kilometer van de kust is verwijderd, uitgroeit tot een tropische storm.

De economische schade wordt tot nu toe geschat op 1 miljard dollar (888 miljoen euro), maar de vrees is dat dat bedrag nog veel hoger zal uitvallen. Vooral de katoen-, suiker- en sinaasappelsectoren vrezen schade aan de oogsten.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Niet voor het een of ander, maar de regen is nog niet begonnen in Louisiana. het begint pas op vrijdag echt te regenen..

 • Ronny Biesen

  Trump had beter geld gevraagd voor een dak over de VS!!

 • Edmond Dantès

  Gelukkig is, dankzij het fantastische milieubeleid van Trump het water overal kristalhelder.

 • Karel Tichmann

  Met een noodtoestand geeft een State toestemming aan de Federale overheid, om een bepaalde State binnen te komen. De noodtoestand of de staat van beleg is een buitengewone rechtstoestand op grond van een publiekrechtelijke bekendmaking van een overheid dat de normale toestand en wetgeving tijdelijk niet meer van toepassing is. Tijdens een noodtoestand kan een overheid zeer slagvaardig handelen, zonder eerst toestemming over iets te vragen of overleg met inwoners te voeren.

 • Zulma Terrana

  Recht in "Trump country" . Die geloven toch niet in de klimaatsverandering , dus het is normaal voor die mannen om door vijvers te moeten rijden.