Zuid-Koreaan zit bijna een jaar op 25 meter hoog platform uit protest tegen ontslag door Samsung

EPA
Een voormalige werknemer van de Zuid-Koreaanse groep Samsung is vrijdag afgedaald van een 25 meter hoog platform, bovenop een toren voor verkeerscamera's in Seoel. Hij verbleef er 355 dagen, uit protest tegen zijn ontslag. Kim Yong Hee, een zestiger, werd eigenlijk al in 1995 ontslagen. Volgens hem omdat hij geprobeerd had een vakbond op te richten.

Vierentwintig jaar lang probeerde hij zijn voormalige werkgever ertoe te bewegen zich te verontschuldigen en hem weer aan te nemen, zonder succes. Daarop klom hij in juni vorig jaar op het platform nabij de kantoren van Samsung Electronics. Van mensen die zijn actie steunden, kreeg hij voeding, kleren en batterijen voor zijn gsm. Die haalde hij met een touw omhoog.

Na wekenlange onderhandelingen met Samsung kwam er donderdag een overeenkomst met Samsung. Over de inhoud ervan werd niets gelost. Maar Samsung heeft zich wel verontschuldigd dat er niet eerder een akkoord uit de bus kwam.

EPA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • luc vanmechgelen

    De aanhouder wint!

  • Danny Govaerts

    Als hij er een mooi pensioen aan over houd is dat toch een overwinning. Op 60 hoeft hij toch niet terug aan de band te werken.