Zuid-Korea pikt factuur voor bezoek Noord-Koreanen op

REUTERS
De Zuid-Koreaanse regering heeft vandaag een budget van twee miljoen euro goedgekeurd om de kosten te dekken van het bezoek van de Noord-Koreaanse delegatie. Die zijn momenteel in Zuid-Korea voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang.

De factuur van 2,86 miljard won (2,13 miljoen euro) zal dienen om de kosten van transport, hotels, voeding en andere uitgaven te dekken voor de 229 cheerleaders, het team taekwondoka en ongeveer 140 artiesten, zegt het Zuid-Koreaanse ministerie voor Hereniging. De rekening voor de 22 atleten die deelnamen aan de Spelen zal betaald worden door het Internationaal Olympisch Comité, klinkt het. 
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • FRANK WILLEMS

  Wat wel kan zoals met oost en west duitsland ,oost duitsland kon zijn leger , politie en openbare diensten niet meer betalen door hoge schulden aan de banken en west duitsland heeft gewoon alles overgenomen.

 • Hugo COOLSAET

  Ben nieuwsgierig hoe dat gaat evolueren. Zou het echt kunnen dat Noord en Zuid-Korea zich herenigen en het democratisch politiek bestel zich ook in het noorden nestelt? Voordeel ten opzichte van vroeger is dat China, en in mindere mate Rusland, niet meer zo fanatiek communistisch denken. Maar ten koste van wat?

 • chris moerman

  goed zo !

 • Hugo Huybrechts

  Dt noemen ze een goodwill geste van rijke broer aan arme broer, Jan. Wat kleingeld om de relaties wat te verbeteren. PS: zie ik nu tweehonderdnegenentwintigdubbel of zijn die meisjes allemaal gekloond? :)

 • Pierre Ocreman

  zou Amerika content zijn?