Zuid-Korea gaat tienduizenden wc's dagelijks controleren op verborgen camera's

Een lid van de 'verborgen camera jagers' haalt een detector langs een toilet om verborgen camera's te vinden.
AFP Een lid van de 'verborgen camera jagers' haalt een detector langs een toilet om verborgen camera's te vinden.
In de strijd tegen gluurders gaat de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul dagelijks inspecteren of er geen verborgen camera's hangen in de openbare toiletruimtes. Het stadsbestuur heeft het ambitieuze plan eerder vandaag aangekondigd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

In de metropool, met zo'n 10 miljoen inwoners, zijn meer dan 20.500 openbare toiletruimtes. Vooralsnog waren vijftig ambtenaren verantwoordelijk om de wc's te controleren op camera's. Het stadsbestuur wil daar nog eens 8.000 inspecteurs bij, vooral door mensen te rekruteren die al verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de toiletten. Rond de duizend toiletruimtes worden aangewezen als soort 'risicotoilet' en vaker gecontroleerd.

Het plan volgt op de landelijke verontwaardiging over het groeiende aantal zaken van seksueel geweld en van stiekem opgenomen naaktbeelden. Ondanks de inzet van de vijftig toiletinspecteurs zijn de afgelopen twee jaar echter geen verborgen camera's gevonden.

thinkstock3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric De landtsheer

    check dan ook 's wenst op drones

  • Wilfried Vanden Berg

    Ze gaan het aantal centimeters en het gewicht controleren ,de kleur en de geur er van. Ha ha ha

  • guido vermeyen

    Wel dat is ver gekomen, wat voor perversiteiten ..een camera plaatsen op een toilet...