Zoon van Boris Becker klaagt Duits parlementslid aan dat hem "kleine halfneger" noemde

Boris Becker en zijn zoon Noah.
AFP Boris Becker en zijn zoon Noah.
Noah Becker, zoon van de Duitse tenniskampioen Boris Becker, gaat klacht indienen tegen een lid van de Duitse antimigratenpartij AfD. Die had hem op Twitter een “kleine halfneger” genoemd. Dat schrijft het Duitse Bild.

De 23-jarige dj is de zoon van Boris Becker en diens ex-vrouw Barbara Becker. Hij dient klacht in tegen parlementslid Jens Maier. Die had Noah Becker dinsdag via Twitter aangevallen nadat hij in een interview met het tijdschrift ‘Emotion’ had opgemerkt dat hij het beu was om als “de eeuwige zoon van zijn vader” gezien te worden.

Noah Becker.
AP Noah Becker.

Maier, lid van de extreemrechtse Alternative für Deutschland, deelde eerst het interview via Twitter en uitte zijn ongenoegen over Beckers uitspraak dat Duitsland racistisch was. Toen een twittergebruiker hem daarvoor bekritiseerde, reageerde Maier nog harder: “De kleine halfneger heeft eenvoudigweg te weinig aandacht gekregen – er is geen andere verklaring voor zijn gedrag,” tweette hij. De bewuste tweet werd ondertussen offline gehaald.

Twitter

Maier ontkent nu dat hij het bericht de wereld heeft ingestuurd en schuift de schuld in de schoenen van een medewerker. Wie de medewerker precies zou zijn en of die persoon eventuele sancties boven het hoofd hangen, wilde het parlementslid echter niet meedelen.

Advocaat

In samenspraak met zijn vader heeft Noah Becker besloten om gerechtelijke stappen te ondernemen. “Ik heb nu de opdracht gekregen om onmiddellijk de nodige strafrechtelijke en burgerrechtelijke stappen te nemen naar aanleiding van deze overduidelijk racistische tweet,” deelde advocaat Christian-Oliver Moser mee vandaag mee.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Devlaeminck

  Kleine halve bleekscheet ware beter geweest. Racisme is nooit naar een bleekscheet toe gericht. Het zijn altijd de blanken die racist zijn nooit andersom. Ja toch?

 • Hedwig Jacobs

  Een halfbloed of een halfneger, een halfneger het woord komt uit Zuid Afrika waar ook het woord halfblanke gebruikt wordt, ook het woord mulat wil zeggen halfblanke, wat is er mis mee, of gaan we weer de gekke linkse toer op?

 • Jos Denos

  Ze kunnen toch moeilijk zeggen dat het ne rosse is hé, zoals zijn e pa?

 • Diane Bernaerts

  Ze kunnen hun racistische aard en haat toch écht niet verstoppen, hé, die extreemrechtsen! En dan nog te laf om toe te geven dat hij dat bericht verstuurd heeft!

 • François Schelfhout

  Den Becker rookt ook geen gewoon sigaretten ;)