Zoon Kadhafi in opspraak na vermeend geweld op zijn vrouw in Londens hotel

Een zoon van de Libische leider Kadhafi staat centraal in berichten over mishandeling van zijn vrouw, het model Aline Skaf (29), in een luxehotel in Londen. Moutassim Gaddafi (33), die ook als Hannibal bekendstaat, verbleef met zijn vrouw en hun kinderen in het Claridges-hotel toen het in de vroege uurtjes van 25 december tot een gevecht kwam. Dat schrijft de Daily Mail.

Drie mensen opgepakt
Scotland Yard bevestigde vandaag dat politieagenten op 25 december opgeroepen werden voor een incident in het hotel en dat een vrouw met verwondingen in het gezicht naar het ziekenhuis was gebracht. In de mededeling staat voorts dat drie mensen opgepakt werden in verband met het incident. Maar de politie wou de identiteit van de drie niet bekendmaken.

Bodyguards versus politie
De politie werd opgeroepen nadat hotelpersoneel een vrouw om hulp had horen roepen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, werden ze aan de deur van de hotelsuite door bodyguards tegengehouden, aldus nog de Daily Mail. Skaf werd volgens de krant met een ziekenwagen weggebracht, vermoedelijk met een gebroken neus. Drie bodyguards werden opgepakt omdat ze de politie hadden tegengewerkt. Later werden ze vrijgelaten.

Telefoontje naar ambassadeur
Kadhafi junior ging vrijuit nadat hij de ambassadeur van Libië had opgebeld. Die liet de politieagenten weten dat hij diplomatieke onschendbaarheid genoot. (belga/eb)