Zoon (59) Duitse oud-president doodgestoken in Berlijns ziekenhuis

Archiefbeeld.
Thinkstock Archiefbeeld.
In Berlijn is Fritz von Weizsäcker, de zoon van de overleden Duitse oud-president Richard von Weizsäcker, doodgestoken toen hij een lezing gaf in een privékliniek. Dat melden verschillende Duitse media op basis van de politie.

Volgens de autoriteiten werd de 59-jarige Fritz von Weizsäcker neergestoken tijdens zijn lezing in de Schlosspark-kliniek in de Berlijnse wijk Charlottenburg, waar hij hoofd gastro-enterologie was. Ongeveer 20 mensen woonden de lezing bij, die over leververvetting zou zijn gegaan.

Onder hen was ook de vermoedelijke aanvaller, een politieagent die als burger de lezing bijwoonde. De dader werd met hulp van mensen uit het publiek overmeesterd en overgedragen aan de politie. Bij de aanval raakte ook een andere man zwaargewond, toen hij probeerde om de messentrekker tegen te houden. Hij wordt nu in een ander ziekenhuis behandeld.

De politie is een moordonderzoek gestart. Er is nog geen duidelijkheid over het motief en de identiteit van de dader, maar de politie houdt “met alle mogelijkheden rekening", aldus een woordvoerder.

lees verder onder de tweet :

Von Weizsäcker had een lange medische carriere en werkte in Freiburg, Boston en Zurich voor hij uiteindelijk in 2005 hoofd gastro-enterologie werd in Schlosspark. Hij is een van de vier kinderen van de Duitse oud-president Richard von Weizsäcker, die van 1984 tot 1994 de Duitse president was en in 2015 overleed.

Christian Lindner, de leider van de Duitse partij FDP, geeft op Twitter aan met stomheid geslagen te zijn over het plotse overlijden van von Weizsäcker. “Mijn vriend Fritz von Weizsäcker is vandaag in Berlijn neergestoken. Een gepassioneerde dokter en een mooi mens”, schreef Lindner. “Hij was pas nog bij ons voor een barbecue. Ik ben met stomheid geslagen en moet mijn droefheid delen. Wederom vraag je je af, in wat voor wereld leven wij”, klinkt het triest.

De overleden Duitse oud-president Richard von Weizsäcker is de vader van de gisterenavond doodgestoken Fritz von Weizsäcker.
Photo News De overleden Duitse oud-president Richard von Weizsäcker is de vader van de gisterenavond doodgestoken Fritz von Weizsäcker.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maximus Royalstar

    Niets bekend over de dader?Als dat een hardwerkende belastingbetaler is,weten ze zelfs welke schoenmaat die zal hebben.Dit ruikt naar bewust achterhouden van informatie om algemene negatieve reacties te voorkomen.Moordenaars en criminelen hebben op dat vlak al meer rechten dan de brave belastingbetaler.

  • Eric Van den Bergh

    Wie is de dader?

  • Jean Wachtelaer

    Als kleinzoon van een erkend en door de Duitsers vermoorde Weerstander van het eerste uur, zal ik zeker niet treuren om de dood van diene Duitser. De Japanners hebben in 1945 hun lesje wel geleerd na twee atombommen op hun cadaver. De Duitsers nog altijd niet.