Zoo München organiseert rondleidingen rond homoseksualiteit in dierenrijk

Beeld van twee mannelijke leeuwen ter illustratie.
Getty Images/iStockphoto Beeld van twee mannelijke leeuwen ter illustratie.
Naar aanleiding van het jaarlijkse LGBTQ-festival in München organiseert de zoo van de Duitse stad speciale rondleidingen over het thema "homoseksualiteit in het dierenrijk".

De rondleidingen in Hellabrunn Zoo gaan komend weekend van start. "'Natuurlijk voorkomende’ seksuele combinaties tussen individuen van hetzelfde geslacht komen in verschillende diersoorten voor en vormen een bewijs dat deze praktijken sterk verankerd zijn in de natuur", legt directeur Rasem Baban uit. 

Zoölogen hebben seksueel gedrag tussen individuen van hetzelfde geslacht gedocumenteerd bij ongeveer 500 soorten. Deelnemers aan de rondleiding zullen minstens één homoseksueel paar kunnen aanschouwen. De voorbije jaren is opgemerkt hoe twee pinguïns eieren stalen van heteroseksuele paren. Bij andere soorten, zoals de leeuwen en olifanten, zullen de gidsen enkel voorbeelden van gedocumenteerd homoseksueel gedrag kunnen toelichten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivan Smissen

    Geeft een hele andere betekenis aan het begrip The Pink Panter...