Zoektocht naar overlevenden tussen puin van Beiroet gaat nog steeds voort

AFP
Drie dagen na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet zoeken reddingswerkers en soldaten vrijdag verder naar overlevenden in de puinhopen. 

Met hijskranen en bulldozers wordt puin verwijderd. Er zijn uit verscheidene landen gespecialiseerde reddingswerkers en honden ingezet. 

Voor zover bekend zijn er tot dusver geen overlevenden gevonden, enkel lichaamsdelen. Ongeveer honderd mensen worden vermist.

Door de enorme ontploffing van een opslagplaats waar veel explosief ammoniumnitraat was opgeslagen zijn intussen al zowat 150 doden geteld. Er zijn ook 5.000 mensen gewond geraakt. De schade in en rond de haven is kolossaal en loopt in de miljarden euro's. Tienduizenden mensen zijn dakloos geworden.

Lees ook:

Belgische ambassadeur in Beiroet: “De grote woede zal nog komen” (+)

Libanon-kenners denken dat het land deze ramp alleen met internationale steun te boven kan komen: “We zijn een volk van overlevers. Maar dit is de klap te veel” (+)

AP
AFP
AFP
AFP
AFP
AP
REUTERS
AFP
AFP
AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Willy Van Craen

    Ik ga 150 € storten op de rekening van de Libanese Scouts. Zij helpen de bevolking en werken ook samen met de Europese scouts.