Zoektocht naar goudtrein nazi's ook online te volgen

REUTERS
De speculaties over een begraven trein met schatten van de nazi's veroorzaakt in Polen al enige tijd goudkoorts. Vanaf volgende week gaat een 35-koppig team onder leiding van twee hobbyhistorici op zoek naar de schat in het West-Poolse Walbrzych. Hun zoektocht zal op internet te volgen zijn via een livestream.

Piotr Koper en Andreas Richter zeiden vorig jaar al dat ze met een grondradar in een ondergrondse tunnel tussen Wroclaw en Walbrzych een Duitse trein ontdekt hadden. Volgens geruchten die al decennia lang de ronde doen, zouden nazi's daarmee goud en andere schatten in veiligheid gebracht hebben voor het oprukkende Rode Leger. Bewijzen voor die theorie ontbreken tot op de dag van vandaag.

De schattenjagers gaan van start op 16 augustus en verwachten dat ze na twee dagen de eerste resultaten kunnen boeken. Ze denken dat ze niet alleen op oorlogsbuit zullen stoten, maar ook op de overblijfselen van krijgsgevangenen die werkten aan de bouw van een tunnelsysteem. Duizenden gevangenen van concentratiekampen waren in het gebied aan de slag voor het 'Projekt Riese', dat nooit afraakte.

Piotr Koper en Andreas Richter gaan op 16 augustus van start.
reuters Piotr Koper en Andreas Richter gaan op 16 augustus van start.