Zoekoperaties naar Estelle Mouzin op vroeger kasteeldomein Fourniret eindigen zonder resultaat

Estelle Mouzin verdween in 2003 op negenjarige leeftijd.
AFP / Inzet: RV Estelle Mouzin verdween in 2003 op negenjarige leeftijd.
De advocaat van de ex-vrouw van Michel Fourniret, Richard Delgenes, heeft gezegd dat de graafwerken die sinds maandag in de Franse Ardennen plaatsvinden om het lichaam van Estelle Mouzin (9) terug te vinden, bijna afgelopen zijn, zonder sluitend resultaat.

"Blijkbaar worden de graafwerken vandaag beëindigd, want alles is in het werk gesteld door alle politiediensten en militairen (...) en ik denk dat we niet verder kunnen gaan", zei de advocaat van Monique Olivier aan de pers aan de uitgang van het kasteel van Sautou. "Nu weten we tenminste dat men het lichaam niet kon terugvinden op plaatsen die wetenschappelijk gezien mogelijke bergplaatsen waren.”

Hij sprak de wens uit dat Michel Fourniret ter plaatse zou worden gebracht om "efficiënter te kunnen zijn in de analyse van zijn uitspraken". 

Vanmorgen waren militairen en gendarmes opnieuw in de weer rond Château du Sautou, een afgelegen eigendom van 15 hectare in de gemeente Donchery. 

Gendarmes hebben tegenover het Franse persbureau AFP bevestigd dat de zoekoperaties aflopen. “Alle voorziene verificaties zijn verricht”, maar er is niets gevonden, klonk het. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Advocaaat Richard Delgenes.
AFP Advocaaat Richard Delgenes.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.