Zo zwaar kunnen de gevolgen van XTC zijn

De 20-jarige Australiër Jordy Hurdes gebruikte tot voor kort XTC wanneer hij uitging. De prijs die hij daarvoor moet betalen is bijzonder hoog, dat blijkt uit een filmpje dat hij op Facebook heeft gedeeld. Terwijl hij onophoudelijk schudt, beeft en stottert, probeert Jordy een belangrijke boodschap over te brengen: "Gebruik geen drugs. Het is het echt niet waard."

Jordy uit het Australische Wangaratta vertelt in de video hoe hij 'pinga's' (XTC) gebruikte voor een "goedkope kick". Door de drug belandde hij in het ziekenhuis, waar dokters hem nog altijd onderzoeken. Mogelijk heeft Jordy hersen- en zenuwschade opgelopen en moet hij zijn hele leven verder met spasmen.

"Dokters kunnen niet geloven dat ik nog leef. Ik ben zo dankbaar dat ik hier nog ben", zegt Jordy op zijn Facebookpagina. Het is afwachten of ik er permanente spasmen aan overhoud, wat nu het geval is, zoals jullie kunnen zien. Ik weet niet of het stotteren ooit zal verbeteren."

Jordy vertelt niet wanneer en hoe vaak hij XTC nam, maar het schudt ons wel even wakker. "Alstublieft, begin er niet mee. Het ziet er allemaal heel leuk en goedkoop uit, maar het is het niet waard. Als ik zo moet verder leven, zal het een strijd zijn voor de rest van mijn leven", aldus Jordy. "Wees een sterker mens, zeg nee tegen drugs", besluit de jongeman.

De video gaat ondertussen de wereld rond en Jordy kreeg al duizenden steunbetuigingen.

Jordy Hurdes
Facebook Jordy Hurdes